Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Blandade resultat i distriktsturneringarna

ÖLFF:s 16-åriga pojk- och flicklag har idag spelat sin inledande match i SvFF:s distriktslagsturnering. För motståndet stod deras kollegor från Värmland.

Medan flickorna förlorade sin match med 1-3 blev det seger för pojklaget med 5-2.

Pojklaget är därmed klara för vad som kallas för slutspel, vilket avgörs i mitten av januari.

För flicklagets del trodde jag att det redan var färdigspelat med det verkar trots allt inte så. Den här turneringen börjar med ett kvalspel med tre deltagande lag. Ettorna är direktkvalificerade till slutspelet, medan grupptvåorna får en ny chans i ytterligare en kvalmatch mot en annan av grupptvåorna.

Eftersom det bara var två lag med i den här gruppen (ÖLFF och Värmland), så jag antar att det förlorande laget räknas som tvåa. I så fall spelar de ytterligare en match som skall avgöras någon gång under perioden 24 november – 18 december 2018.

Man kan ju tycka, att det här upplägget inte direkt gynnar flicklagen som oftast inte har någon utomhusverksamhet under vintermånaderna. För pojkarna i diverse fotbollsakademier är läget mer gynnsamt – speciellt som de allra flesta av spelarna håller igång tack vare ligacupens kvalspel och gruppspel.

Tillägg.
Trist att förbundets rapportering från de här matcherna är obefintlig. Hos Värmlands FF finns det dock några rader om matcherna.

Rätt skall vara rätt. Det var ÖLFF som skrev om matcherna. Jag trodde att de bara länkat till något som Värmlänningarna skrivit på sin webbplats.

Där framgår det att pojklaget låg under med 2-0 i halvtid, men vände matchen i andra halvlek till en seger med 5-2. Fyramålsskytt var Herman Ragnarsson.

2 kommentarer – kommentera

Rättelse

Rättning: Det verkar endast vara Örebro Läns FF som rapporterar om matchen och inte Värmlands ff

Ficedula hypoleuca

Ja, det stämmer. Jag fick av någon anledning för mig att de bara skrivit av vad VFF redan skrivit. Men så verkar det inte ha varit. Jag har förtydligat det hela. Men jag tycker fortfarande att matchrapporteringen var i klenaste laget. En matchrapport av den standard som man använder sig av för vanliga seriematcher borde vara minimum.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.