Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Anton Ingves!

Anton Ingves, lagkapten i ÖSK U17.


På SvFF:s lagsida för ÖSK (gamla versionen) finns den allsvenska truppens sammansättning redovisad. Där listas de spelare som har kontrakt med ÖSK Elitfotboll och således kan representera ÖSK i allsvenskan.

Alla ungdomsspelare med kontrakt är inte med där. En del ungdomar med ”lärlingskontrakt” är fortfarande registrerade hos Örebro SK FK och inte hos ÖSK Elitfotboll AB. Men det är bara de som är registrerade hos ÖSK Elitfotboll spelar har möjlighet att spela allsvensk fotboll.

Den senaste listningen av ÖSKs spelare avslutas på följande sätt.

46. Helmer Andersson
47. Martin Trinh
48. Adam Bark
49. Oliver Kåhed
51. Viktor Walldén
55. Simon Gustafsson, mv
77. Chibuike Kennedy Igboananike
Anton Ingves

Ett nytt namn längst ner – så nytt att han ännu inte fått något tröjnummer. Anton Ingves, 17-årig värmlänning från Säffle, kom till ÖSK förra hösten och verkar nu ha tagit steget upp till A-truppen – i alla fall tränings- och kontraktsmässigt.

Det var förmodligen inte utan anledning som Erik Wärlegård intervjuade Anton i den senaste ”Införpulsen”. På frågan om han hade kontrakt med ÖSK blev svaret något svävande. Han väntar väl på att ÖSK officiellt skall gå ut med nyheten (gissar jag på lite avstånd).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.