Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Snabbt besked om Yaghoubi?

NA:s Fredrik Carlsson har intervjuat Moshtagh Yaghoubis agent Teemu Turunen. Av intervjun får man intrycket, att man från finsk sida är beredda att ”slå till” om ett tillräckligt bra bud kommer från klubben.
– Vi har ingen brådska. Örebro är den första klubb som han har träffat, det är en väldigt intressant klubb som skulle kunna vara idealisk för honom. Klubben är bra, anläggningen och organisationen är bra och coachen är väldigt bra. Och allsvenskan är en bra liga, säger Turunen om Moshtagh Yaghoubis framtida klubbval.

Önskemålet från finsk sida säga vara, att få in Yaghoubi i en fotbollsmiljö från vilken han kan återta sin förlorade landslagsplats. Med tanke på att Albin Granlund lyckas hålla platsen i den finländska landslagstruppen så verkar det som om den finske förbundskaptenen tycker att en plats i ÖSK är tillräckligt meriterande.

Enligt Carlsson kommer ÖSK att diskutera saken mot slutet av veckan. Om man därefter kan komma till beslut och sedan lägga ett tillräckligt bra bud är ju i och för sig en annan sak. Diskussion och beslut avser för övrigt även Yaghoubis resekamrat Eero Tamminen som har samma agent och som också var med i Örebro.

Jag undrar om ÖSK har lärt sig av sina tidigare tillkortakommanden och den här gången avser att komma till skott snabbare när det gäller att ta in nya spelare. Före matchen mot IFK Norrköping indikerades ju att även ett avslut med mittbackskandidaten Fabio skulle kunna vara nära förestående.

Det är utan tvekan Yaghoubi, som är den intressantaste spelaren av de två finländarna. Att han besitter en talang utöver det vanlig blir rätt klargjort i den promotion-video som finns upplagd på YouTube. Hans långpassningsspel påminner faktiskt en hel del om Astrit Ajdarevics. Dessutom gör han mål på fasta situationer etc.

Jag frågar mig vad ÖSK egentligen har att diskutera och fundera över när jag sett videon. Nu vet jag i och för sig att en femminutersvideo inte säger allt, men i det här fallet säger den i alla fall en hel del. Det här är en klasspelare.

NA (Betalvägg): Yaghoubis agent om ÖSK-kontakterna, brutna avtalet och omdiskuterade spelaren
Youtube: Moshtagh Yaghoubi BEST GOALS

2 kommentarer – kommentera

Olle

Han han snittae 2 mål och en assist / säsong senaste tre åren. Ligger på ca 1 mål /550 minuter.
Dock ligger han på drygt 9 varningar / år.

Kanske inte riktigt så att ett klipp på 5 minuter från 60 matcher är rikit det man ska gå på…

Ficedula hypoleuca

Så är det givetvis. Men jag gillade de långa krosspassningarna. De påminde en hel del om de som Astrit slog mot Daniel Gustavsson.

Nu har ÖSK lyckligtvis mer att gå på än den här videon. Men frågan är inte i första hand hur många mål han kommer att göra utan om man tror att han kommer att kunna täta luckan på mittfältet efter Nordin Gerzic. Det behövs ytterligare en konstruktiv central mittfältare och det har ÖSK inte i dagsläget i truppen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.