Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Allsvenskan på väg mot två publikligor

FotbollDirekt skriver idag om hur de allsvenska klubbarna redovisar sina publiksiffror. Elfsborg och möjligen även någon eller några andra klubbar redovisar inte antalet åskådare på plats utan hur många biljetter som har sålts till en viss match. Det är väl för övrigt på det sättet som lagen i SHL redovisar sin publik.

Det här gör ju att de blir omöjligt att på ett rättvist sätt jämföra storleken på de olika klubbarnas hemmapublik. I alla fall om man jämför med Elfsborg.

Nu verkar det dock som om en lösning på ”problemet” skulle kunna vara på gång. Föreningen Svensk Elitfotboll (SEF) är på väg att ta över all allsvensk statistikproduktion och de kommer att redovisa båda siffrorna. Alltså både antalet sålda biljetter och antalet åskådare på plats.

Den utökade publikrapporteringen kommer eventuellt att kunna iföras redan nästa säsong, men tydligen under alla omständigheter säsongen år 2020. Det här är en del av det statistikpaket som SEF just nu jobbar med. Det nya statistiken kommer att vara mer omfattande och detaljerad än den som SvFF i dagsläget producerar, skriver FD.

FotbollDirekt: Kritik mot Elfsborg – snart ny lösning: Två allsvenska ”publikligor”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.