Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK nära beslut om Fabio

I efterskörden till matchen mot MFF dyker information om hur ÖSK tänker beträffande Fabio da Sousa.

– Han har gjort ett bra intryck hos oss. Sedan är det flera parter som ska vilja för att det ska bli av. Vi har en option att förlänga med honom och vi kommer att titta på det nu under de närmaste dagarna, säger Axel Kjäll till NA:s Fredrik Carlsson.
ÖSK har, enligt tränaren, inte tagit ett slutgiltigt beslut.
Vi ligger väldigt nära ett beslut.

Nu är det väl så, att om ÖSK inte var intresserade av att förlänga, så fanns det väl ingen anledning att spela honom mot MFF idag. Dessutom hade det inte brådskat med att redan nu ta ett beslut. Då hade man kunnat såsa med ärendet fram emot julhelgen medan man förhandlade om/med Tranberg.

Men om ÖSK väljer Fabio lär det inte finnas någon plats i truppen för dansken. Även om Ring inte förlänger så kommer det att finnas fyra spelbara mittbacksalternativ i Almebäck, Lorentzson, Brorsson och Fabio. Med Helmer Andersson som en tänkbar reserv för mittbacksreserven. Det bör räcka.

I krislägen kan man dessutom gå ner och spela med en fyrbackslinje. En uppställning som dessutom förmodligen passar lagets wingbackar bättre. Varken Björnquist eller Granlund har sin starka sida på motståndarnas planhalva. De kan springa, men slår sällan användbara inlägg. Speciellt inte den av dem som får lov att spela till vänster.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.