Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Positiva provspelare

Efter att ha tränat två dagar med ÖSK är det positiva tongångar från de två finska provspelarna. NA har talat med dem och det låter väl som om de skulle kunna tänka sig att komma till Örebro nästa säsong.

Moshtagh Yaghoubi.
Yaghoubi är den mer meriterade av de två spelarna och kommer till Örebro med något av ett frågetecken hängande över sig. Sin senaste klubb som var det finska mästarlaget HJK fick han lov att lämna i förtid med två matcher kvar av serien. Den officiella förklaringen var, att han spelat en futsalmatch med en annan klubb under ett speluppehåll. Något som (givetvis) inte var tillåtet med tanke på skaderisker etc.

Det här låter onekligen lite lurigt. Även om han bröt mot klubbens regler ger man inte en spelare man vill behålla sparken för en sådan bagatellartad incident. Istället hade väl någon annan sanktion utdömts (löneavdrag är till exempel alltid populära). Nu hade Yaghoubi ett kontrakt som gick ut vid årsskiftet så effekterna av att avsluta kontraktet i förtid var väl inte så allvarliga – i alla fall om man inte avsåg att försöka förlänga kontraktet.

En blick på Yaghoubis karriär så här långt visar med all tydlighet att han i allmänhet inte blir kvar speciellt länge i en och samma klubb. En sammanställning på Wikipedia understryker den uppfattningen. Förmodligen inte vad ÖSK behöver i dagsläget oberoende av om spelaren lämnat sina tidigare klubbar på eget initiativ eller på grund av klubbarnas önskemål.

Hans sammanfattning av intrycken efter besöket i Örebro.
Allt är bra i Örebro. Fin arena och bra lag med en ung tränare som försöker att spela en bra fotboll. Nu får vi se vad som händer. Man vet aldrig om jag kommer tillbaka.
NA (Betalvägg): Moshtagh Yaghoubi fick kicken efter futsalmatch – nu aktuell för ÖSK
Wikipedia: Moshtagh Yaghoubi


Eero Tamminen
Tamminens bakgrund är inte lika ”komplicerad”. Han verkar vara en traditionell kantspelare på en position som egentligen inte används av ÖSK. Rätt så rutinerad trots att han bara är 23 år. Han har redan hunnit med 118 matcher i den finska ligan, samt gjort 13 mål. Vilket väl egentligen inte säger så mycket om hur han skulle klara sig i Allsvenskan, där kraven för att lyckas är högre. Knappast något som ÖSK hunnit bilda sig en uppfattning om efter att ha haft honom här under två dagar.

Själv skulle han för egen del gärna ta steget över Bottenviken till ÖSK. På frågan om han är intresserad av att komma till ÖSK svarar han:
Ja, det tror jag. Jag tror att jag kan spela i allsvenskan, men det är tränaren som bestämmer om de vill ha mig.

NA (Betalvägg): Finländska provspelaren intresserad av framtid i ÖSK

Jag tror knappast att han är aktuell för ÖSK innan man haft fler (och bättre) möjligheter att studera honom i träning. Det blir väl i december i så fall.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.