Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK testar två finländare

ÖSK skriver på sin webbplats att de just nu har besök av två finska spelare. De kommer att träna med ÖSK idag (tisdag) och i morgon för att ÖSK skall få en möjlighet att skaffa sig en uppfattning om deras kapacitet. Så värst mycket testande hinner det väl inte bli på två dagar, speciellt som morgondagen är dagen före match och då brukar inte träningarna vara speciellt krävande.

Moshtagh Yaghoubi.
Mittfältaren förr 1994 är den mest meriterade av de två spelarna. Yaghoubi har under de två senaste säsongerna tillhört den finska mästarklubben HJK. Han kom till klubben inför den förra säsongen och är nu av allt att döma klubblös (enligt Transfermarkt).

Yaghoubi med sju A-landskamper på meritlistan är en central mittfältare som kan ta både defensiva och offensiva uppgifter. Enligt Transfermarkt spelade han 22 ligamatcher (genomsnittlig speltid 76 minuter) för klubben i den högsta ligan under den senaste säsongen (totalt är det 33 omgångar). Han gjorde två mål och finns bokförd för en målgivande passning. Av allt att döma är hans spelstil rätt så aggressiv eftersom han varnades vid 10 tillfällen av vilka två var i samma match.

Eero Tamminen.
Kantspelaren född 1995 har kontrakt med Ilves fram till årsskiftet. Till skillnad mot Yaghoubi har han inga meriter från A-landslaget, men han har representerat Finland vid 7 tillfällen i U21-, U19- och U18-landslagen.

Under den nu avslutade säsongen spelade han hela 29 ligamatcher (genomsnittlig speltid 75 minuter). Han bokfördes för tre mål och stod dessutom för sex målgivande passningar. Till skillnad mot Yaghoubi varnas han inte alls lika ofta. Tre varningar på 29 matcher får väl sägas vara ok.

De här två spelarna representeras båda av agenten Boll Brands, som tydligen tagit med dem ut på en uppvisningsturné nu när den finska ligan är färdigspelad.


Tillägg: Svartvitt (som verkar ha haft lite mera tid på sig har betydligt mer information om spelarna – speciellt då om Yaghoubi som tydligen fick lämna klubben efter någon slags schism två dagar innan ligan avslutades).
Svartvitt: Örebro SK testar Yaghoubi och Tamminen (bra)

NA förlitar sig huvudsakligen på Erik Nivas bakgrundresearch avseende Yaghoubi.
NA (Betalvägg): Uppmärksammandes av Erik Niva – nu tränar finske landslagsspelaren med ÖSK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.