Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Serien avslutades i Malmö

ÖSK U19 avslutade idag sitt seriespel i Malmö. Efter det att laget med stor möda tagit sig till slutspelsserien har det tagit emot ordentligt när laget mött de bästa U19-lagen i Sverige i den serie vars segrare kan titulera sig svenska mästare.

Degens match i Malmö var inget undantag. Hemmalaget vann med 3-0 – ett resultat som utifrån omständigheterna nog kan klassas som rätt bra. Av förbundets matchrapport att döma var det bara 12 spelare med i bussen till Skåne – i knappaste laget för den här typen av match. Dessutom såg väl truppen rätt uttunnad ut. Jonathan Aronsson den enda i truppen som är född -99. De flesta i truppen var 00:or och dessutom deltog några 01:or och 02:or.

Lagets hemsida: Matchreferat Malmö FF U19 – Örebro SK U19

Matchfakta:
12. 1-0 Albin Sundgren
42. 2-0 Samir Polozen
90. 3-0 Victor Larsson

Laguppställning: Simon Gustavsson – Lucas Parkedal Stenfelt, Helmer Andersson (k), Olle Brorsson (U17), Samuel Nielsen – Lukas Julher, Jonathan Aronsson, Malcolm Stolt, Gabriel Yildiz (70), Odilon Sangwa – Vincy Emmanueli Eta-Hugues (U16) (Ut 40, in igen 65)
Avbytare: Jesper Nyström (U16) (in 40, ut 65, in igen 70)

Svenska mästare blev Hammarby som delade poäng och målskillnad med BK Häcken, men som tog titeln tack vare att de gjort två mål mer. Medan Häcken i dagens sista omgång fick lov att nöja sig med en uddamålsseger över lokalkonkurrenterna från IFK Göteborg besegrade Hammarby Vasalund med hela 11-0 och kunde därmed slinka förbi på upploppet tack vare sex mål under matchens sista elva minuterna. Ännu märkligare blir resultatet med tanke på att Hammarby fick en spelare utvisad i slutet av första halvleken vid ställningen 3-0.

Tillägg. Hammarbys match kommenteras av Fotbollskanalen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.