Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot HBK

ÖSK U19 förlorade eftermiddagens match mot Halmstads BK med 2-0. Gästerna gjorde ett mål i vardera halvleken. Det första målet var i högsta grad motiverat, det andra rätt oturligt (eller vad man skall kalla det).

U21-skugga över matchen?
För ÖSKs del var det nog så att laguttagningen påverkades i rätt hög grad av U21-matchen mot Brage i morgon. På något annat sätt går det knappast att förklara varför Helmer Andersson byttes ut efter en halvtimme och varför Adam Bark blev inbytt först då det bara återstod en halvtimme kvar att spela. Adam Larsson spelade bara andra halvlek, medan Simon Gustavsson satt på bänken hela matchen.

Det här påverkade nog matchförloppet en hel del. I första halvlek hade gästerna matchen under väldigt bra kontroll. ÖSK fick aldrig spelet att klaffa och så gott som alla anfall slutade med en chansboll eller felpassning. HBK å sin sida spelade smånätt och tog sig utan några större svårigheter fram mot ÖSKs försvarslinjer med många spelare och bollen under kontroll.

Bättre i andra.
Inför andra halvlek byttes Adam Larsson in och tog Anton Ingves plats i anfallet. Anton tillbaka till det centrala mittfältet. Bytena gav laget betydligt bättre balans. Ännu bättre blev det sedan när Adam Bark kom in med en halvtimme kvar. Då var det faktiskt ÖSK som hade det mesta och bästa av spelet. Ändå blev andra halvleks enda mål Halmstads. En missad brytning som sista man öppnade för en HBK-anfallare som kom fri om än med vinkel mot ÖSK-målet och rätt snyggt hittade den lucka han behövde.

Hemmalaget fick väl aldrig riktigt till någon kraftfull slutforcering, men skapade ändå en hel del framför HBKs mål – speciellt i samband med några hörnor som HBK hade problem med att rensa. Mot slutet av matchen byttes Albin Zidaric in. Det var väl första gången han fick speltid efter ett längre skadeuppehåll.

Inte så mycket att säga om matchen egentligen. Mer än att med bästa laget hela tiden är det väl fråga om inte ÖSK hade kunnat vinna den här matchen. Det hade i all fall blivit betydligt jämnare. ÖSK spelade med ett förhållandevis ungt lag – höstarna är åldersmässigt en brytningstid för juniorlagen. I första halvlek var det bara två svartvita 99:or med på planen. Men det kan ju i och för sig ha varit likadant hos HBK – en del av deras spelare var inte speciellt storväxta (men bra bollspelare). Kul att se Niclas Bergmark (02:a) vara med och inte alls falla ur ramen. Roligt också att se att Albin Zidaric äntligen är tillbaka efter en längre skadeperiod.

Lagets hemsida: Matchreferat Örebro SK U19 – Halmstad U19
Halmstads BK: U19 vann mot Örebro SK på Behrn Arena

Matchfakta:
37. 0-1 Jacob Olsson
77. 0-2 Philip Comnell
88. Varning HBK Gabriel Wallentin

Laguppställning: Gustav Leijon – Martin Trinh (75), Niclas Bergmark, Helmer Andersson (32), Lucas Parkedal Stenfelt (k) – Samuel Nielsen (63), Isac Eklöf, Malcolm Stolt (72), Almin Masic (ht) – Nadir Ayeva (72), Anton Ingves
Avbytare: Simon Gustafsson (mv), Carl Henning (32), Adam Larsson (ht), Adam Bark (63), Gabriel Yildiz (72), Odilon Sangwa (72) och Albin Zidaric (75)
Anm. Jag ”tappade bort” en ljudfil så tiden på de tre sista bytena är min bästa uppskattning.

.

Nu är det bara en match kvar i den här serien för det här årets lag.

2018-10-27 14:00 Malmö FF – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.