Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Lokalfotbollen: Latorp misslyckades i kvalet

Latorps IF lyckades inte kvala sig upp till div 3. Det står klart efter två förlustmatcher i div 3-kvalet. Detta tillsammans med det faktum att två lag från distriktet lämnar div 3 och tar plats i fyran innebär att de kvalmatcher som just nu spelas för de lägre distriktsserierna inte har någon betydelse. Det finns helt enkelt ingen ledig plats att kvala till.

Det här innebär följande för de lokala serierna.

Div 4.
Scandinavian Örebro FC och FK Bosna 92 lämnar div 3 och tar plats i fyran. Från div 4 och upp i div 3 går Grythyttans IF.
Ur fyran och ner i div 5 åker Ervalla SK, IFK Hallsberg och Öfvre Adolfsberg FC. Upp till fyran går IFK Lindesberg och hockeylirarna i Kumla BK

Div 5.
Ur fyran och ner i div 5 åker Ervalla SK, IFK Hallsberg och Öfvre Adolfsberg FC. Upp till fyran går IFK Lindesberg och hockeylirarna i Kumla BK.
Ur div 5 och ner till sexan åker Mariebergs IK, Östansjö IF och Lekebergs IF
Upp till div 5 från div 6 går Lillkyrka IF och Axbergs IF.

Div 6.
Ur div 5 och ner till sexan åker Mariebergs IK, Östansjö IF och Lekebergs IF
Upp till div 5 från div 6 går Lillkyrka IF och Axbergs IF.

Sedan sker det en del i gränssnittet mellan div 6 och div 7 men hur det blir med det beror nog på om alla klubbar fortsätter etc.

Av ovanstående kan man väl konstatera att den norra länsdelen är på frammarsch fotbollmässigt. Nora BK gick upp i tvåan förra året. I år tar Grythyttans IF steget upp till förbundsserierna i och med uppflyttningen till div 3. IFK Lindesberg går från femman till fyran som är den högsta distriktsserien.

Den poäng som ÖSK Söder säkrade i sista matchen mot Kumla BK visade sig väldigt betydelsefull. Tack vare den slapp laget ett kval som inte kvalificerar till någonting.

Den lagmässiga sammansättningen i ÖSK Söders div 5 är stor. Fem av tolv lag lämnar serien. Tre lag ansluter från fyran och två från sexan.
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.