Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Ring: Vem väntar på vem?

NA har gjort ett försök, att utreda vad statusen på Sebastian Rings förlängning egentligen ser är. Spelaren säger, att man lämnat ett motförslag på det bud som ÖSK lämnade för en månad sedan. Nu väntar man (spelare plus agent) på ÖSKs respons. ÖSK år sida verkar vara av uppfattningen, att Ring vill göra klart den här säsongens seriespel, innan han går in i kontraktsförhandlingarna på allvar.

Magnus Sköldmark påpekar i sammanhanget att ÖSK inte nödvändigtvis reserverar några platser för spelare, som vill avvakta innan de skriver på ett nytt kontrakt. Han påminner om hur det var med Daniel Björnqvist för två år sedan. Denne väntade ”för länge” och när han sedan ville göra klart ansåg ÖSK att de redan hade tillräckligt många ytterbackar.

Det här med att en spelare säger, att han vill göra klart med seriespelet innan han tar ställning till en eventuell förlängning tror jag inte så mycket på. Det verkar mest vara ett svepskäl för att spelaren vill ha så mycket tid som möjligt för att undersöka vilka alternativ som finns tillgängliga.

Att ÖSK i vissa fall inte har något emot att vänta kan å andra sidan beror på i princip samma orsak. De vill kanske också kolla av vilka alternativ som är tänkbara. Samtidigt som det kanske kan verkar lite uppmjukande på motparten inför en kommande slutförhandling.

I det här fallet verkar det dock (om uppgifterna stämmer och är korrekt relaterade) som om det är ÖSK som bromsar. Om lag Ring lämnade ett motförslag är det väl inte så troligt att de vill vänta ytterligare två månader innan det blir dags att gå in i en slutförhandling.

Antingen låg Rings motbud så högt att ÖSK inte ansåg det förhandlingsbart eller så är det ÖSK som vill ha mer tid på sig för att undersöka alternativa lösningar.

NA (Betalvägg): Sebastian Ring har lämnat ett motbud – inga förhandlingar just nu
NA (Betalvägg): Sebastian Ring riskerar bli Björnquist-repris

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.