Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: ÖSK tar emot VSK

I kväll avgörs en närmast klassisk dagen-efter match. Det är alltså dags för en U21-match i vilken ÖSK ställs mot Västerås SK. Om någon undrar hur ÖSK överhuvudtaget kan spela en U21-match mot Västerås är svaret på sätt och vis enkelt. U21-serien är inte speciellt populär.

ÖSK misslyckades – får man väl säga – spektakulärt i vårens U21-spel och bestraffades genom att för hösten flyttas ner till den lägre U21-divisionen. I den är det meningen att lagen från Superettan skall spela, men anslutningsgraden är inte total (för att uttrycka sig milt), vilket öppnar för en del ambitiösa div 1-lag att delta i serien. Västerås är ett av dessa lag och de får nu alltså komma till Behrn Arena för att känna på hur det känns att spela på en allsvensk arena.

Västerås SK har under många år brottats med kombinationen höga ambitioner, tveksamt fotbollskunnande och taskig ekonomi. En inte speciellt vinnande kombination som lett till återkommande ekonomiska kriser.

Men för något år sedan drog klubben en vinstlott i övergångslotteriet och de har efter en hel del stridigheter fått en massa pengar VictorLindelöf-pengar från Benfica. Dels i samband med att mittbacken etablerade sig i portugisernas A-lag och sedan en påfyllning i samband med övergången till Manchester United. (Aftonbladet: Miljonregn över VSK). Återstår nu att se hur länge dessa pengar räcker. Att spela fotboll i bandystaden Västerås kommer alltid att innebära en ekonomisk utmaning.

A-laget har kopplat greppet om serieledningen i div 1 Norra som de leder med sju poäng då fem omgångar återstår att spela. I laget återfinns de tidigare ÖSK-spelarna Anton Fagerström och Ilir Berisha, den senare dessutom lagkapten. Det är väl inte så troligt att vi kommer att få se dessa två i aktion på Behrn Arena i kvällens match, även om det skulle vara trevligt att få göra det.

ÖSK har ännu inte lagt ut sin matchtrupp. Det troligaste är väl att det blir en del bänkspelare från igår, de som inte ens tog plats i truppen samt en del juniorer (och möjligen Anton Inges) som fyller ut. För spelare som Alfred Ajdarevic och Isaac Boye gäller det väl att leverera en topprestation för att motivera en plats i kommande spelartrupper. Simon Amin får slipa på sitt mittfältsspel för att försöka motivera en plats på mittfältet mot Dalkurd i den avstängde Nordin Gerzics frånvaro. Rodin Deprem bör väl helst göra några mål för att motivera Axel Kjäll att släppa in honom tidigare i nästa A-lagsmatch.

Så visst finns det spelare som borde vara högmotiverade för en bra insats. Dessutom brukar det ju ibland dyka upp provspelare i dessa matcher den här tiden på året.

Tillägg.
ÖSK har nu lagt ut Kvällens Matchtrupp: Adam Bark, Alfred Ajdarevic, Anton Ingves, Fabio De Sousa Silva, Helmer Andersson, Isaac Boye, Johan Bertilsson, Malcolm Stolt, Martin Trinh, Mathias Karlsson (mv), Michael Omoh, Nadir Ayéva, Niclas Bergmark, Rodin Deprem, Sebastian Ring, Simon Amin, Simon Gustafsson (mv) och Victor Sköld.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.