Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Poänglöst mot Mjällby

Isac Eklöfs mål gav ÖSK femminuters hopp om en delad poäng.

På papperet såg det väl ut som om hemmamatchen mot Mjällby AIF skulle kunna innebära vissa poängchanser för ÖSK U19. Från ÖSKs sida verkar man dock inte ha tyckt att poäng för U19-laget i det här skedet av säsongen är så viktiga – vilket möjligen är korrekt. ÖSK hade i alla fall valt att nedgradera matchtruppen inför matchen. Nadir Ayeva och Niclas Bergmark spelade med U17 kvällen innan. Helmer Andersson och Adam Bark tränade med A-truppen – möjligen med siktet inställt mot måndagskvällens U21-match mot Västerås SK.

Kännbara avbräck eftersom Denis Koss och Lucas Parkedal saknades på grund av skador. Till råga på eländet fick Edwin Lundqvist lov att kasta in handduken efter att ha skadat sig under uppvärmningen. När ÖSK sedan under matchen råkade ut för skador på Lucas Julher, Manne Ljunghaga och John Kakraba blev det en hel del pusslande för att kunna hålla 11 spelare på planen. Mot slutet av matchen satt faktiskt målvaktsreserven Harald Detlofsson med en vit matchtröja, beredd på att hoppa in om det skulle behövas, men riktigt så nedkörda i botten blev aldrig spelarresurserna.

Mjällby tog ledningen i mitten av den första halvleken. Helt rättvist sett till hur spelet sett ut. De hade i alla fall skapat några chanser, medan ÖSKs möjligheter framför motståndarmålet varit helt obefintliga.

Inte blev det någon större förändring av matchbilden efter halvtidspausen. De få målchanser som skapades stod Mjällby för, medan ÖSK aldrig fick igång något egentligt organsierat spel. Det handlade mest om försvar och chansbollar framåt. Men de höll trots allt, mycket tack vare Simon Gustafssons insats i målet ställningen oförändrad. Ända tills den 68:e minuten då Isac Eklöf kommer fri och kan göra 1-1. Inte välförtjänt sett till matchutvecklingen, men på ändå något sätt logiskt sett till hur det brukar vara i de här matcherna. Förr eller senare kommer det en målchans för de flesta lag.

Glädjen (som var påtaglig) över målet blev dock kortvarig. Bara fem minuter senare tar Mjällby ledningen igen efter det att ÖSK i en stökig situation inte fått bort bollen ur det egna straffområdet.

Med någon minut kvar får så ÖSK en jättechans att kvittera för en andra gång. Efter en frispark spelas bollen in framför Mjällbys mål och en ÖSK-spelare nickar över ur ett rätt bra läge. Bollen kom väl lite snabbt där för att han skulle ha tid att få ordning på nicken, som nog borde ha kunnat riktas mot målet. I stället för Mjällby 3-1 i matchens slutskede. Onekligen lite surt med tanke på ÖSKs chans minuten tidigare, men inte alls orättvist med tanke på hur spelet sett ut under matchen.

Matchfakta:
25. 0-1 Jakob Ottosson
34. Varning MAIF Adam Petersson
38. Varning Isac Eklöf
68. 1-1 Isac Eklöf (Carl Henning?)
71. Varning Malcolm Stolt
73. 1-2 Jakob Ottosson
76. Varning MAIF Jakob Ottosson
90. 1-3 Moltas Rydén

Laguppställning: Simon Gustafsson – Martin Trinh, John Kakraba (ut 64, in 68, ut 80), Carl Henning, Manne Ljunghaga (68) – Malcolm Stolt (ut 74, in 80), Lucas Juhler (34), Jonathan Aronsson (k), Adam Larsson – Odilon Sangwa (ut ht, in 74), Isac Eklöf
Ersättare: Harald Detlofsson (mv), Gabriel Yildiz (34), Samuel Nielsen (64), Almin Masic (ht) och Edwin Lundkvist (skadad på uppvärmningen).

Tre matcher återstår nu av den här U19-säsongen.

2018-10-13 14:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie Hammarby IF FF – Örebro SK FK
2018-10-21 15:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie Örebro SK FK – Halmstads BK
2018-10-27 14:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie Malmö FF – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.