Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Söders herrar säkrade kontraktet

Noll-noll matcher är sällan något att hurra över. Men dagens match på GPP IP är ett av undantagen. ÖSK Söders herrar mötte redan uppflyttningsklara Kumla BK i en – som det skulle visa sig – direkt avgörande bottenstridsmatch. För Marieberg på kvalplats skulle en vinst och en ÖSK-förlust innebära att de klarade sig kvar på bättre målskillnad. ÖSK Söder kunde vara säkra vid oavgjort eller bättre.

I en jämn och rätt välspelad match på en ovanligt gropig hemmaplan lyckades inget av lagen spräcka sin målnolla. Chanser fanns – båda lagen hade träffar i ribba och/stolpe. Men den här eftermiddagen ville bollen inte in och tur var väl det.

ÖSK Söder som inför den här säsongen fick en gratisplats i femman klarade sig alltså kvar. Medan Östansjö och Lekeberg som kvalificerade sig för femman på ett riktigt sätt nu får ta steget ner i div 6 igen. Det lär även Marieberg får göra trots kvalplatsen. Den är nämligen ingenting värd om inte Latorp går upp från fyran till trean via kvalspel. Men det är väldigt sällan som div 4-lagen klarar det.

Matchfakta:
13. Varning Kumla David Karlsson
30’ Varning Zlatko Zindovic
44’ Varning Kumla Okänd spelare
84’ Varning Kumla Marcus Godlund

ÖSK Söders Matchtrupp: Mathias Fermby (mv), Mubarak Nkutu Nyende, Jacob Fredriksson, Carl Klefbom, Johan Blom, Carlos Alfredo Elias Neyra, Per Johansson (k), Davide Bracaglia, Marcus Laini Bovellan, Zlatko Zindovic, Mattias Norgren, Martin Wiklund, Mathias Dimberg, Jesper Kornblad, Andreas Johansson och Andreas Lundgren (mv)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.