Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Ny förlust mot Malmö

Det blev inte tredje gången gillt för ÖSK när Malmö stod för motståndet i fredagskvällens U17-match. Gästerna vann tämligen ohotade efter en dominerande insats under den första halvleken. Men det blev i alla fall ett litet fall framåt för ÖSK, som fick till det bättre i andra halvlek. Fallet i det här fallet bestod av de två mål, som laget kunde ta med sig från den här matchen. Mål har de nämligen inte lyckats göra på MFF i de tidigare matcherna, vilka på bortaplan slutat med hemmasegrar med 3-0 och 4-0.

ÖSK-ledning.
Den här gången gjorde ÖSK både matchens första och sista mål. Det första en riktig pärla. Joel Andersson Segerlund hämtade bollen nere hos mittbackarna, drev upp dem mot mittplan och splittrade sedan MFFs försvar med en rak genomskärande passning. Anton Ingves och Noel Milleskogs djupledslöningar gjorde MFF-försvaret osäkra och Noel fick kontroll på bollen, kom ensam med målvakten och satte den distinkt i nät. Sedan var det slut på det roliga fram till den 87:e minuten då Joel kom fri på ett instick av Rasmus Gustavsson Engdahl och kunde reducera.

Fyra Malmö-mål.
Men under tiden däremellan gjorde Malmö alltså fyra. De två första efter klassiska snett-inåt-bakåt passningar på ÖSKs vänsterkant. Lite svagt agerat av ÖSK-försvararna vid båda tillfällena eftersom de bara hade en spelare att kontrollera. Det tredje målet var det väl inte så mycket att säga om. En bra prestation av en MFF-spelare som skapar skottutrymme för sig själv och sedan skjuter otagbart någon meter innanför straffområdesgränsen. Det fjärde målet precis inledningen av den andra halvleken såg rätt märkligt ut. Ett hopslag med ÖSKs målvakt Gustav Leijon, en försvarare och en MFF-anfallare inblandade. På något sätt hittar bollen in vid första första stolpen precis framför fötterna på en ÖSK-försvarare som nästan hinner fram för att mota bort den.

Bättre kontroll i andra.
Rickard Torstensson tillstod efter matchen, att han nog var medskyldig till en del av problemen under den första halvleken. Han hade trott att MFF som vanligt skulle spela 4-3-3, men i stället hade skåningarna valt 3-5-2, vilket gjorde det svårt för ÖSK att få kontroll på mittfältet. Det problemet åtgärdades inför den andra halvleken, då MFF fick betydligt svårare att ta sig igenom ÖSKs mittfält. Speciellt efter skiftet i den 60:e minuten då Herman Ragnarsson kom in och Anton Ingves tog steget tillbaka till en av de centrala mittfältspositionerna.

Bra inställning trots underläge.
Rickard var trots allt inte alltför nedslagen efter matchen. Han tyckte, att de passningsskickliga motståndarna vann rättvist, men kanske något mål för stort. Han var speciellt nöjd med att laget fortsätter att visa vilja och inte tappar humöret trots underläget. Jag kan inte annat än att hålla med om det. Laget spelade ju faktiskt som bäst när de redan låg under med 4-1.

En bra insats av Joel Andersson Segerlind som fick med sig både ett mål och en assist. Noel Milleskog, som startar till höger men gärna anfaller centralt, tycker jag gör framsteg från match till match (som jag ser honom spela). Anton Ingves som vanligt väldigt klok i sitt agerande, även om han inte kom med i målprotokollet den här gången.

Matchfakta (mina noteringar):
06. 1-0 Noel Milleskog (Joel Andersson Segerlind)
20. 1-1
29. 1-2
36. 1-3
37. Varning Joel Andersson Segerlind
47. 1-4
50. Varning Nadir Ayeva
60. Varning Jonathan Rasch
87. 2-4 Joel Andersson Segerlind (Rasmus Gustavsson Engdahl)
90. Varning Olle Brorsson

Laguppställning: Gustav Leijon – Alexander Bahar (59), Niclas Bergmark (ht), Sebastian Forsberg, William Björnsson – Noel Milleskog (82), Alfie Göransson (59), Joel Andersson Segerlind, Jonathan Rasch (73) – Anton Ingves (k), Nadir Ayeva (81)
Avbytare: Samet Burgaj(mv), Olle Brorsson (ht), Herman Ragnarsson (59), Ryad Iskhadzhiev (59), Aklam Mutebi (73), Rasmus Gustavsson Engdahl (81) och Alexius Westlund Bergquist (82)


Anm. Så länge som ÖSK står på 9 matcher så är resultatet från ÖSK-MFF inte inrapporterat.

Två matcher återstår nu innan serien är färdigspelad.

2018-10-20 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Jönköpings Södra IF – Örebro SK FK
2018-10-27 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Örgryte IS FF

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.