Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Toppmatch då ÖSK möter Malmö FF

I kvällens match på Behrn Arena blir det nedflyttningsseriens två bästa lag som ställs mot varandra. Malmö FF, som av någon oförklarlig anledning inte gick till slutspelsserien, har ännu inte förlorat någon av sina åtta matcher i nedflyttningsserien. Förlorat har förvisso ÖSK gjort, men ändå presterat klart bättre än under våren, vilket resulterat i att laget för närvarande och med en viss marginal håller andraplatsen.

De två lagen har redan mötts två gånger i år – båda gångerna i Malmö. I vårens grundspel blev det en ÖSK-förlust med 3-0 och i den första matchen i höstens nedflyttningsserie blev förlusten ett mål större, men fortfarande utan något ÖSK-mål. 4-0 till Malmö alltså.

Till kvällens match har ÖSK kallat följande starka Matchtrupp: Gustav Leijon (mv), Samet Burgaj (mv), Alexander Bahar, Ryad Iskhadzhiev, Olle Brorsson, Niclas Bergmark, Sebastian Forsberg, William Björnsson, Noel Milleskog, Alfie Göransson, Aklam Mutebi, Joel Andersson Segerlind, Jonathan Rasch, Anton Ingves, Herman Ragnarsson, Nadir Ayeva, Rasmus Gustavsson Engdahl och Alexius Bergqvist.

Nadir Ayeva har alltså lånats hem från Elite 1, medan Helmer Andersson av någon anledning saknas. Niclas Bergmark är tillbaka från sitt landslagsuppdrag. Frågan är dock hur spelbar han är. Han spelade ju i princip alla tre matcherna i EM-kvalturneringen. Det var bara några små fattiga minuter i mittenmatchen mot Liechtenstein som han fick se från sidan.

1 kommentar – kommentera

Mackan

Helmer tränade iallafall med a-truppen idag så ingen skadefrånvaro.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.