Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Hoppet lever

ÖSK Söders herrar gjorde vad som behövdes i den svåra bortamatchen mot HOIF. De höll hoppet om fortsatt div 5-spel vid liv samtidigt som de med största sannolikhet berövade hemmalaget möjligheten att via kval ta sig upp i div 4. Det senare inte ett mål i sig utan mer en konsekvens av matchresultatet.

Matchfakta:
22. 0-1 Mubarak Nkutu Nyende
33. 0-2 Per Johansson
34. Varning HOIF Gustav Johansson
38. 0-3 Nils Ränkeskog
52. Varning Mathias Dimberg
59. Varning Mattias Norgren
60. 1-3 Christian Felldin (straff)
82. Varning Oscar Johansson
82. 1-4 Martin Pettersson
87. Varning HOIF Gustaf Jansson
92. 2-4 Josef Wiberg

Matchtrupp: Mohamad Qasem, Carl Klefbom, Per Johansson, Nils Ränkeskog (k), Martin Pettersson, Jesper Kornblad, Mohammed Reza Mohammedi, Zlatko Zindovic, Mattias Norgren, Mathias Dimberg, Mubarak Nkutu Nyende, Andreas ”Sluppas” Johansson och Andreas Lundgren (mv).

ÖSK Söder behöver en poäng till för att vara helt säkra på att kunna hålla sig kvar i div 5. Det kan bli en svår match mot redan uppflyttningsklara nästa vecka. Eller så blir det en lätt match mot ett lag som inte har något att spela för längre.

Bottenkonkurrenterna från Marieberg håller för tillfället kvalplatsen, men kommer vid vinst mot Laxå och en förlust för Söder att ta sig förbi. Söder får i så fall den nedre kvalplatsen, vilken i år verkar vara liktydig med en nedflyttning. Detta på grund av att det ser ut som om två lag från distriktet får lämna div 3, vilket får återverkningar ända ner till div. 5/6-kvalet.

Matchen då (nästan) allt kommer att avgöras.

2018-10-07 16:00 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Kumla BK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.