Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Mission completed

ÖSK Söder Dam avslutade idag en framgångsrik säsong som startade med en jättekall vinter och inställda matcher och som avslutades med avancemang till div 1, serieseger och en förlustfri svit av seriematcher. Dessutom gjorde laget flest mål (57) och släppte in minst (11)

Dagens uppgift var Villastaden på bortaplan med en trupp som av olika anledningar var kraftigt uttunnad. Vilket innebar att de två F03-orna Julia Johansson och Stina Hedborg inkallats som förstärkning. Julia fick dessutom en plats i startelvan medan Stina Hedborg tog plats på bänken som lagets enda avbytare.

Men det gick ju bra än då. Lagets två ”gamlingar” Emma Tivemo och Silvia Erkisi gjorde var sitt mål och det tredje gjordes av Antonia Jalkingar. Dagens målvakt Olivia Puhls förtjänar givetvis ett hedersomnämnande. Lisa Davidsson, lagets ordinarie målvakt, vaktar den här helgen målet i SM för sextonåringar.

Matchfakta:
23. 0-1 Emma Tivemo
49. 0-2 Antonia Jalkinger
60. 1-2 Jennifer Lid Nilsson
66. Varning Julia Lid Nilsson
70. 1-3 Silvia Erkisi
90. Varning Anna HolmqvistErsättare/Avbytare: Stina Hedborg.


Nu är utomhussäsongen nästan slut för ÖSK Söders damer. Det enda som återstår är DM-finalen mot KIF Örebro som spelas på GPP IP den 10 oktober.

ÖSK Söder Dam: Alla målen klara!
Villastadens IF: Stark epilog mot Örebro räckte inte

Beträffande serien i övrigt kan noteras att IFK Hallsberg missade det till synes givna avancemanget till div 1 på grund av att de bara fick 0-0 mot gästande Sifhälla. Hertzäga knep i stället den andra div 1-platsen. Nora BK som placerade sig över nedflyttningsstrecket åker ändå ur serien tillsammans med Skyllberg. Detta eftersom det kommer ner alltför många lag från div 1 som hör hemma i den här seriens upptagningsområde. Div 2 är inte en förbundsserie så antalet lag i serien får anpassas efter vad som händer i ettan.

Spel i div 2 kommer även Rynninge att få ställa in sig på. De vann visserligen idag (igen), men deras målskillnad är för svag för att de skall klara sig kvar även om de skulle vinna även nästa match.

Eftersom Hallsberg missade uppflyttningen och Rynninge åker ur blir ÖSK Söder det enda div 1-laget från örebrodistirktet nästa år. Det känns ju lite fattigt sett ur ett örebroperspektiv. Dessutom blir det inga derbymatcher, vilka alltid ger lite extra nerv åt tillställningarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.