Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

F16: Seger i första SM-matchen

ÖSK fick en bra start i årets SM-gruppspel för F16. Gideonsberg – gästerna från Västerås – besegrades med 2-1 i en tajt, fartfylld och rätt välspelad fotbollsmatch. Lagen hade i princip var sin halvlek. ÖSK var det bättre laget i den första medan Gideonsberg dominerade spelmässigt i den andra.

Märkligt nog (eller möjligen typiskt) bjöd matchen inte på några spelmål utan alla tre målen gjordes i samband med fasta situationer. ÖSK tog ledning i den första halvleken då ÖSKs försvarsankare Ebba Cabander stötte in en fri boll efter hörna. Gideonsberg kvitterade i mitten av den andra på en klassisk frisparksvariant. I stället för att be domaren stega upp avståndet passade de på att slå bollen i mål medan Lisa Davidsson i ÖSK-målet fortfarande höll på att finjustera sin försvarsmur.

ÖSK som inte visat sig speciellt ofta på Gideonsbergs planhalva under andra halvleken lyckades ändå med ca. 10 minuter kvar av matchen att ta ledningen på nytt. Lisa Aronsson nickade in bollen vid bortre efter det att motståndarna inte lyckats rensa sitt målområde.

Efter matchen genomfördes en straffsparksläggning för att kunna skilja lagen åt om de efter gruppspelets slut skulle visa sig vara oskiljbara trots poäng, målskillnad och antal gjorda mål. Något som skulle kunna inträffa om Gideonsberg besegrar AIK med 2-1 och AIK sedan slår ÖSK med samma siffror. Även straffsparksläggningen vanns av ÖSK som alltså har en viss liten fördel med sig.

Gruppspelet fortsätter i morgon med Gideonsbergs match mot AIK.

Matchfakta:
23. 1-0 Ebba Cabander
71. 1-1 Kajsa Johansson Frisparksmål (direkt i mål)
79. Varning Tilde Brunke
85. 2-1 Lisa Aronsson

Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Eila Wennerholm (k), Klara Kullberg, Erica Andersson, Sanna Lundström, Olivia Rundberg, Tilde Brunke, Miranda Björk, Cornelia Fernsten, Lisa Aronsson, Fanny André, Julia Wallin Naess, Ebba Cabander, Anna Sandberg, Ida Zetterman och Christina Gabrielsson

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.