Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Almkvist dömde KIF Örebros cupmatch

KIF Örebro gick ikväll i en av allt att döma rätt dramatisk match vidare i Svenska Cupen efter att ha besegrat Mallbacken med 10-9. Det krävdes alltså straffar för att skilja lagen åt. KIF Örebro kom i underläge både under ordinarie matchtid och i förlängningen, men lyckades vid båda tillfällena kvittera – vid det första tillfället på tilläggstid.

Matchen sågs av 77 åskådare. Den låga publiksiffran berodde nog till stor del på att mötet avgjordes en Champions League-kväll med flera intressanta matcher på programmet.

Domare i matchen var Sandra Almkvist – marknads- och evenemangsansvarig hos ÖSK. Lite förvånad är jag nog över att hon fick döma den här cupmatchen. Inte bara för att hon är från Örebro, utan även för att hon faktiskt spelat fotboll för KIF Örebro upp till F19-nivån. Men det var givetvis för ett antal år sedan, så det kanske anses preskriberat.

Av de före detta ÖSK Söder spelarna startade Freja Olofsson och hon spelade hela matchen samt slog in sin straff i straffavgörandet. Emma Östlund är långstidsskadad (knä) och Mimmi Paulsson-Febo satt i den här matchen på bänken.

ÖLFF: Matchrapport

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.