Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder herr: Viktig seger i streckstriden

ÖSK Söders herrar tog tre väldigt viktiga poäng, då de igår besegrade SMÅ IF med 2-1 på GPP IP. De tre poängen tar laget över båda de nedre strecken. Både det som innebär nedflyttning och det som ger en andra chans i form av ett kval mot trean i div 6. Så högt har Söders herrar väl inte legat under hösten. Laget har varit svårslaget under hösten – bara en förlust på sju matcher. Men haft nästan lika svårt att vinna. Gårdagens trepoängare var den andra under under samma tidsperiod.

Förbundets matchrapport är inte uppdaterad än Det enda som föreligger från den källan är ett slutresultat och en preliminär truppsammansättning. Mittmedias Textrobot som verkar hämta sin information från andra källor rapporterar om en matchutveckling som påminner om ÖSKs mot Giffarna från Sundsvall. Alltså en ledning för gästerna efter 45 minuter följda av två mål för hemmalaget i den andra. Målskytt för Söder skall enligt roboten ha varit Per Johansson. Det är väl bäst att tillägga, att det inte är alltid som roboten hittar rätt. Det hade den inte den här gången skulle det visa sig.

Tillägg 180917.
Som vanligt när Söder spelar så visades det en hel del kort. Mindre vanligt dock att det var inte var Söder som tog hand om merparten. SMÅ avslutade matchen med två spelare utvisade.

Matchfakta.
13. 0-1 Andreas Ledin (nick)
27. Varning SMÅ Alexander Ledin
34. Varning Mathias Dimberg
53. 1-1 Zlatko Zindovic
63. 2-1 Per Johansson (straff)
63. Varning SMÅ Johannes Wall Lifvergren
66. Varning SMÅ Joel Bergström
72. Varning SMÅ Joel Bergström
72. Utvisning SMÅ Joel Bergström
85. Varning SMÅ Samuel Bladh
90. Utvisning SMÅ Calle Holmquist

Matchtrupp: Gaston Adriano Zitelli, Per Johansson, Joakim Petersson, Johan Blom, Nils Ränkeskog, Marcus Laini Bovellan, Davide Bracaglia, Jacob Fredriksson (k), Anton Landenmark, Zlatko Zindovic, Mattias Norgren, Alexander Lienius, Mathias Dimberg, Jonatan Järlebark, Andreas Johansson och Andreas Lundgren (mv)

Tre tuffa matcher återstår. Bortamötet mot Sköllersta i nästa omgång ser ut att bli en nyckelmatch (för båda lagen).

2018-09-23 16:00 Div. 5 Herrar Sköllersta IF – Örebro SK Söder
2018-09-29 15:00 Div. 5 Herrar HOIF – Örebro SK Söder
Oktober
2018-10-07 16:00 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Kumla BK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.