Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSk Söder Dam: Mot serieseger?

ÖSK Söders damer har redan säkrat årets mål – uppflyttningen till div 1. Det gjorde man förra helgen i en dramatisk match mot Hertzöga som avgjordes på fotbollsklassiskt vis genom matchens sista spark. Återstående mål skulle kunna vara att vinna serien samt att ta sig igenom seriespelet utan någon förlust.

Med två matcher kvar kan seriesegern säkras när laget tar sig an Smedjebackens FK på Herosvallen. (Herosvallen låter väl bandyklassiskt på något vis). Rent teoretiskt behövs det en vinst för att vara säker. I praktiken räcker det tack vare en överlägssen målskillnad med ett oavgjort resultat.

Det nyuppflyttade hemmalaget inledde årets seriespel på ett mycket starkt och överraskande genom att ett tag vara med och kämpa i den absoluta toppen. Överraskningsmomentet för deras del var främst de tre spelarimporterna från Rumänien/Moldavien, som anslutit till truppen. Duktiga fotbollsspelare som dessutom gjorde många mål.

Nu har minst två och förmodligen alla tre importerna lämnat klubben (för vinterfotboll på Cypern) och Smedjebackens resultat ser i motsvarande grad mer slätstrukna ut. Fortsatt div 2-spelm som väl var deras målsättning, är säkrat men till toppstriden är det nu alltför långt.

Söder skriver på sin webbplats, att de reser till Dalarna med en trupp som är något uttunnad på grund av sjukdom och arbete. Jag tycker dock att den ser tillräckligt stark ut för att man skall kunna säkra en serieseger under eftermiddagen.

ÖSK Söder Dam: Säkras seriesegern?


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.