Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Poänglösa änglar

ÖSK U17 tog revansch för vårens 4-1 förlust mot IFK Göteborg genom att på onsdagskvällen vinna med samma siffror. Att det var en viktig match för ÖSK syntes redan på lagsammansättningen. ÖSK ställde upp med vad som väl i princip är den för tillfället bästa truppen. Bland annat hade Helmer Andersson och Nadir Ayeva kallats hem från U19-truppen. Viktiga förstärkningar med Helmer som försvarsklippa och med Nadde som framspelare/avslutare. De är väl egentligen överkvalificerade för att spela på den här nivån, men givetvis väldigt viktiga att kunna få med då man vill spetsa till laget. I de senaste tre matcherna som Nadir spelat för det här laget har han gjort fyra mål och noterats för åtta målgivande passningar, så visst gör han väldigt stor skillnad. Även om laget ibland verkar att drabbas av ”alla bollar till Nadde så fixar det sig-syndromet”.

Två snabba hemmamål.
ÖSK fick en riktigt bra inledning på matchen. Redan efter 12 minuter gjorde Anton Ingves 1-0 framspelad från kanten av Nadir Ayeva. Anton styrde in bollen på volley – inte helt rent träff och fick nog (tyckte jag) lite hjälp av Göteborgs målvakt. I den 25:e stod det 2-0 efter ett riktigt snyggt mål av Noel Milleskog. Snabbt inkast av Jonathan Johansson (för dagen wingback/högerbräddare) till Nadir Ayeva som passade vidare till Noel. Denne kunde avancera mot mål, såg ut att få en alldeles för snäv vinkel, men kan ändå trä in bollen vid bortre krysset med hjälp av en utsida.

Målvaktsutvisning.
Dessförinnan hade Göteborgs målvakt hunnit med att få ett gult kort efter att ha fällt Anton Ingves alldeles utanför straffområdesgränsen. Hade väl kunnat bli rött också, redan där. Rött blev det nämligen i den 34:e minuten då han för andra gången fäller Anton Ingves utanför straffområdesgränsen. Det var väl inte bara målvakten Joel Möllers fel. Gästernas backlinje lämnade en hel del ytor för ÖSK-anfallarnas djupledslöpningar, vilket Anton givetvis utnyttjade.

Med en tvåmålsledning och en man mer på plan borde väl matchen vara vunnen kan man tycka. Det verkar hemmaspelarna ha gjort, men det tyckte inte Göteborg som faktiskt växlade upp en del, samtidigt som ÖSKarna verkade ha växlat ner. Under de cirka 10 minuterna som återstod av halvleken hann gästerna skapa tre riktigt bra målchanser. En lyftning som tog i ribban, en boll som nickräddades på typ mållinjen av Helmer Andersson och en sedan en spdan där hemsk boll som passerar genom målområdet parallellt med mållinjen. Lyckligtvis utan det fanns någon fot som kunde stöta in den.

Reducering på frispark.
Andra halvlek blev sedan rätt lik avslutningen av den första. Speciellt efter det att IFK Göteborg reducerat tio minuter in i halvleken. En frispark från långt håll slogs lågt och hittade in i mål vid bortre. Ett baklängesmål som väl ÖSK-försvaret inte kan ha varit helt nöjda med att släppa in.

Efter reduceringen fick Göteborg givetvis ännu mer energi och det märktes inte alls att de spelade med en man mindre.  De skapade en hel del chanser och vid några tillfällen bör ÖSK tacka Gustav Leijons insats i målet för att de kunde behålla sin ledning. Speciellt i duellspelet en-mot-en räddade han sitt lag vid några tillfällen. ÖSK saknade inte heller chanser – främst genom bollar bakom backlinjen, som Anton Ingves kunde jobba på. Det var nära några gånger för Anton som dock inte riktigt kom till i de avslutande lägena.

Avgörande i 87:e.
I den 87:e minuten föll så avgörandet. IFK fick plötsligt en jättechans efter en slarvig passning i backlinjen. Det var Joel Andersson Segerlind som slog den, men eftersom han hjälpte till med att räta upp situationen får han väl vara förlåten för den här gången. En halvminut senare slår Nadim Ayeva matchens bästa passning. Från ÖSKs vänsterkant snittar hans diagonala crosspassning upp IFKs försvar och bollen når inbytte Akram Mutebi, som plötsligt är fri med målvakten. Akram gör inte något misstag och hans mål avgör matchen till ÖSKs fördel.

Innan allt är slut hinner ÖSK dessutom som en lite extra bonus göra ett fjärde. Anton Ingves kämpar till sig en förlorad boll i IFKs straffområde. Han passar Nadir Ayeva som avancerar längs kortlinjen innan han passar den helt frie Joel Andersson -Segerlind centralt framför mål. Joel behöver bara bredsida in bollen och fastställer slutresultatet 4-1.

Sett till hur matchen utvecklade sig kan man inte säga att slutresultatet återspeglade matchförloppet helt rättvisande. Trots att IFK Göteborg spelade större delen av matchen med en man mindre så var det helt jämnt med en hel del chanser för båda lagen. Lite dålig koncentration och slarviga uppspel ställde till det några gånger för hemmalaget som räddades av sin målvakt.

Bra lagprestation.
En bra lagprestation mot ett lag som besegrade dem med 4-1 i våras. Extra plus till kvartetten Gustav Leijon, Helmer Andersson, Nadir Ayeva och Anton Ingves. Men det var ingen som föll ur ramen även om det då och då slarvades en del i passningsspelet.

Matchfakta:
12. 1-0 Anton Ingves (Nadir Ayeva)
20. Varning IFK Joel Nöller
26. 2-0 Noel Milleskog (Nadir Ayeva)
34. Varning IFK Joel Nöller
34. Utvisning IFK Joel Nöller
45. Varning IFK Pontus Steffensen
54. Varning Joel Andersson Segerlind
55. 2-1 Anton Kurochkin Frisparksmål (direkt i mål) Lukas Kåhed?
87. 3-1 Aklam Mutebi (Nadir Ayeva)
89. 4-1 Joel Andersson Segerlind (Nadir Ayeva)

Laguppställning: Gustav Leijon – Jonathan Johnsson, Sebastian Forsberg, Helmer Andersson, Alexander Bahar – Noel Milleskog (75), Niclas Bergmark, Alfie Göransson (ht), Jonathan Rasch – Anton Ingves (k), Nadir Ayeva
Avbytare: Samet Burgaj (mv), Joel Andersson Segerlind (ht), Aklam Mutebi (75), Herman Ragnarsson, Oscar Windahl, Olle Brorsson och Rasmus Gustavsson Engdahl

Halva serien är nu spelad. Den fortsätter med följande matcher för ÖSKs del:

2018-09-15 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Falkenbergs FF – Örebro SK FK
2018-09-22 16:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IK Oddevold
2018-09-29 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie IFK Göteborg – Örebro SK FK
Oktober
2018-10-05 18:30 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Malmö FF
2018-10-20 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Jönköpings Södra IF – Örebro SK FK
2018-10-27 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – Örgryte IS FF

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.