Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: Kuittinen får provträna

NA skriver idag, att Martin Kuittinen, som lite oväntat dök upp hos ÖSK, kommer att få provträna med laget. I det hör fallet rör det sig inte om en spelare som ÖSK scoutat och vill se närmare på utan snarare tvärtom.

Kuittinen tränade förra veckan med Östersund och kontaktade sedan ÖSK med en förfrågan om att få träna med laget. Vilket han nu får göra även om ÖSK begränsat provträningen till en dag. Gör han inte tillräckligt bra ifrån sig blir det inte mer än så. Tuffa villkor eftersom det inte alltid är så lätt att göra sig gällande under ett normalt träningspass med nya spelare omkring sig och kanske även nya träningsmetoder.

När Kuittinen dök upp skrev NA att han tidigare spelat med två portugisiska klubbar på andranivån. Den nivån har nu nedgraderats till nivå 3, vilket nog gör att han inte längre anses lika intressant. (Jag skall dock inte skylla på NA för den felaktiga uppgiften. Den kommer från en artikel i Östersunds-Posten, som skrevs i samband med att han provtränade med ÖFK.)

Jag har svårt att se, hur han skall kunna övertyga ÖSK om att ta in honom i truppen. I så fall måste han vara riktigt bra, vilket hans fotbollsmässiga bakgrund inte tyder på att han är. I så fall hade han väl blivit kvar i Portugal.

ÖSK har redan med Isaac Boye och Rodin Deprem två stycken unga anfallare i truppen som kan sägas ”stå på tillväxt”. Det finns inte plats för en tredje med en liknande profil även om, som det verkar, Victor Sköld får lämna klubben efter säsongen. Som ersättare efter Sköld behövs det nog en mer etablerad spelare.  Men visst kan man testa Kuittinen under några dagar.

NA (Betalvägg): Efter ”hemliga mötet” – nu ska finske anfallaren provträna med ÖSK.
Östersunds-Posten (Mittmedias betalvägg): Finländsk anfallstalang provtränar med ÖFK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.