Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Winter 2018/19: ÖSK träffade finländare

NA avslöjade (för en gångs skull har ordet en viss täckning) igår, att ÖSKs Magnus Sköldmark träffat Martin Kuittinen, en yngre klubblös finsk spelare. Kuittinen provtränar/har provtränat med Östersunds FK och det var i samband med Östersunds match mot ÖSK som han kom till Örebro. Uppenbarligen känner han någon i Örebro eftersom han dröjt sig kvar några dagar i stan. Enligt Sköldmark var det Kuittinen som kontaktade ÖSK för att få ett möte till stånd.

Det här verkar alltså inte vara något som ÖSK tagit initiativet till. Sköldmark säger dock till tidningen, att man gärna ser spelaren i träning med ÖSK under några dagar.

Kuittinen lämnade som ung Finland och togs in i spanska Real Valladolids akademiverksamhet. Någon speltid blev det dock aldrig för den spanska klubben utan hans ”karriär” gick vidare till portugisiska Sintrese och Águias Moradal som återfinns på nivå 2  3 i Portugal.

Transfermarkt.com har honom registrerad för en enda tävlingsmatch. Det var i en cupmatch som spelades för Águias Moradal för ungefär ett år sedan. Då byttes han in med ungefär en halvtimme kvar att spela och noterades till och med för ett mål i en match som hans klubb dock förlorade. Därefter har han tydligen inte representerat klubben i seriesammanhang. Då hans kontrakt gick ut sista juni i årlämnade han klubben. Enligt Transfermarkt rör det sig om en anfallare som även kan hantera positionerna längs vänsterkanten.

NA (Betalvägg): Bilden som avslöjar ÖSK:s möte med anfallaren

Spelarfakta från Transfermarkt.com.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.