Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Det drar ihop sig på GPP IP


När Hertzöga i morgon kväll besöker GPP IP för att möta ÖSK Söder damer är det en match som betyder en hel del. Inte bara för Söder och för gästerna från Värmland utan väldigt mycket även för serietvåorna från IFK Hallsberg.

För ÖSK Söder är egentligen förutsättningarna rätt enkla. I händelse av vinst är uppflyttningen till div 1 inför nästa säsong säkrad. Blir det förlust har laget ändå allt i egna händer. För att gå upp krävs förmodligen vinst i de två återstående matcherna mot halvbra motstånd i form av Smedjebacken och Villastaden. Visserligen bortaplan i båda matcherna, men det är något som Söder skall klara.

För Hertzöga är det i princip bara vinst som gäller. Vinner de mot Söder får de allt i egna händer och kan vid vinst i de återstående matcherna säkra ett div 1-kontrakt.

För IFK Hallsberg gäller det omvända. Vid vinst för Söder eller oavgjort har de fortfarande allt i egna händer även om det för deras del nog kommer att krävas vinst i de återstående matcherna. Vilket verkar överkomligt. Läge för dem alltså att komma till Örebro på fredagskvällen för att heja på sina länskonkurrenter.

Det är mycket som står på spel och en hel del som kan avgöras på GPP IPs vid det här laget förmodligen rätt nedslitna gräsytor. Just underlaget kan nog komma att ställa till en del problem för värmländskorna som har konstgräs på sin hemmaplan Ilanda.

Till matchen har ÖSK Söder kallat följande Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Klara Thorsén, Olivia Rundberg, Wilma Franssila, Maja Fagerholm, Maja Edlund, Silvia Erkisi, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer, Jenny Börjesson, Olivia Puhls, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k), Emma Tivemo, Vanessa Mujic och Linnea Wetterberg.

ÖSK Söder Dam: Fredagsmatch mot Hertzöga BK!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.