Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Viktig seger i nedflyttningsserien

Nadir ”Nadde” Ayeva: Nedflyttad matchvinnare för ÖSK i matchen mot mot J-Södra.

Lagen i pojkallsvenskans nedflyttningsserie har knappt kommit halvvägs genom höstens slutspel. De sju lagen kommer att möta varandra hemma och borta innan allt är avgjort.

Av de sju lagen skall två flyttas ned. Eftersom Malmö FF och IFK Göteborg ingår  i gruppen gäller nog – tills dess annat visats – att de är de övriga fem lagen som i första hand skall försöka att undvika att hamna i tabellens botten. Ett av de fyra lagen som helst skall besegras är Jönköpings Södra. Att lördagsmatchen mot J-Södra betydde en hel del för ÖSK visade man genom att ”kalla hem” Helmer Andersson och Nadir Ayeva från U19-truppen med vilka de normalt spelar.

Två snabba mål i matchinledningen – det första redan i den tredje minuten, lugnade väl nerverna en del. Under resten av halvleken kontrollerade ÖSK spelet – som det brukar heta – med förmådde inte att bygga på den ledning man skaffat sig tidigt i matchen.

En oförmåga som hade kunnat straffa sig, när ett snabbt mål av J-Södra i inledningen av andra halvlek gav gästerna mer energi. Nadir Ayevas mål i den 55:e minuten, efter det att Niclas Bergmark drivit upp bollen, gav dock tillbaka tvåmålsövertaget igen. Gästerna, för vilka matchen var minst lika viktig som för ÖSK, ville dock inte ge sig. Ett jätteskott från nästan halva halva krympte försprånget igen.

Matchen avgjordes sedan med vad som kanske var matchens snyggaste anfall. Noel Milleskog, som kommit in centralt från sin högerkant, slog en en väl avvägd djupledspassning i hålet mellan J-Södras mittbackar. Nadir Ayeva tog löpningen och kom fri mot målet. Men i stället för att själv ta avslutet, vilket han mycket väl kunnat göra – valde ”Nadde” osjälviskt att spela bollen vidare till den vid det laget helt frie Herman Ragnarsson. Herman hade egentligen bara att fösa in bollen i ett övergivet motståndarmål. Innan matchen var slut ”fick” ”Nadde” ändå göra sitt andra mål för dagen. Den här gången var det Anton Ingves, som för dagen opererade tillbakadragen på det inre mittfältet, som stod för den öppnande passningen.

Matchvinnare för ÖSK var givetvis Nadir Ayeva med två mål och två målgivande passningar. Bra hjälp med de offensiva uppgifterna hade han av en hårt jobbande Herman Ragnarsson. I backlinjen kunde ÖSK ställa upp med något så ovanligt som två stycken landslagsmeriterade mittbackar – det händer väl inte så ofta. De skötte sig givetvis bra, även om det brast i koncentrationen med onödiga bolltapp som följd vid några tillfällen. Med Nadir Ayeva i laget hade lagkapten Anton Ingves fått flytta ned till det centrala mittfältet. En uppgift han klarar bra, även om man inte får ut lika mycket offensivt som när han spelar längre fram.

Matchfakta:
03. 1-0 Jonathan Rasch (Sebastian Forsberg)
13. 2-0 Herman Ragnarsson (Jonathan Rasch, Nadir Ayeva)
47. 2-1 Anthony Bakic
55. 3-1 Nadir Ayeva (Niclas Bergmark)
65. 3-2 William Svefors
70. 4-2 Herman Ragnarsson (Noel Milleskog, Nadir Ayeva)
81. 5-2 Nadir Ayeva (Anton Ingves)

Laguppställning: Gustav Leijon – Sebastian Forsberg, Niclas Bergmark, Helmer Andersson, Alexander Bahar (69) – Noel Milleskog, Anton Ingves (82, k), Jonathan Johnsson (63),
Jonathan Rasch – Nadir Ayeva, Herman Ragnarsson (76)
Ersättare: Rasmus Brolin (mv), Olle Brorsson (63), Ryad Iskhadzhiev (69), Rasmus Gustavsson Engdahl (76), Aklam Mutebi (82) och Jash Narshi.

Kampen mot nedflyttningstrecket fortsätter nu med följande matcher.

2018-09-09 12:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örgryte IS FF – Örebro SK FK
2018-09-12 18:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IFK Göteborg
2018-09-15 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Falkenbergs FF – Örebro SK FK
2018-09-22 16:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie Örebro SK FK – IK Oddevold
2018-09-29 14:00 U17 Allsvenskan Södra Nedflyttningsserie IFK Göteborg – Örebro SK FK

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *