Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Nora avklarade

Josefine Zandén: söderdamernas målmaskin med en nöjd Ask.

Som väntat – eller hur man nu skall uttrycka det – kunde inte Nora BK erbjuda något större motstånd i Söderdamernas jakt på en återtagen div 1-plats. Efter Anna Meijers tidiga ledningsmål och Linnea Wetterbergs påfyllning några minuter senare försvann väl all eventuell nervositet. Hemmalaget höll dock emot ganska bra och det var först mot slutet av matchen som Söder kunde öka på matchresultatet till 4-0. Dubbelt så många mål faktiskt som man gjorde då Nora besökte GPP i våras.

Med sitt elfte mål för säsongen gick Josefine Zandén upp i delad ledning i seriens skytteliga. Om man räknar bort straffmålen vill säga och det skall man väl egentligen göra. Kul för övrigt att se, att det förutom Josefine, finns många olika spelare som bidrar till att målmynten trillar in i klubbkassan.

ÖSK Söder Dam: Vinst mot Nora BK borta

Matchfakta:
07. 0-1 Anna Meijer
12. 0-2 Linnéa Wetterberg
49. Varning Sophie Pettersson
65. Varning Nora Berber Hobbenschot
70. 0-3 Isabelle Fredriksson
80. 0-4 Josefine Zandén

Laguppställning.

Avbytare: Alexandra Laini Bovellan, Olivia Rundberg, Isabelle Fredriksson, Vanessa Mujic och Sophie Pettersson

Toppstriden går nu in i ett avgörande skede. Hallsbergs förlust i Karlstadstrakten öppnar upp för ett trelagsslag om de två uppflyttningsplatserna. Med tre matcher kvar (fyra för Hertzöga) kan fortfarande allt hända. Vi får se om den kommande fredagsmatchen då Hertzöga kommer till GPP IP kan ge någon klarhet i saken. I Hallsberg lär man väl hoppas på lite hjälp i alla fall. Söder själva kan ju faktiskt kosta på sig en förlust om man sedan vinner resten.

Söderdamerna avslutar säsongen på följande sätt.

2018-09-07 19:15 Div 2 Västra Svealand damer Örebro SK Söder – Hertzöga BK
2018-09-15 14:00 Div 2 Västra Svealand damer Smedjebackens FK – Örebro SK Söder
2018-09-29 15:00 Div 2 Västra Svealand damer Villastadens IF – Örebro SK Söder

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.