Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U17: Måstematch mot J-Södra

Efter en av varje (vinst mot Falkenberg, oavgjort mot Oddevold och förlust mot Malmö) borde det vara dags för ÖSK U17 att bättra på sin tabellposition. I en samtidigt både jämn (sånär som på MFF som är bäst) och haltande (det är ÖSK som haltar mest) serie gäller det att hålla sig över det streck som indikerar nedflyttning till den lägre U17-serien. En bra möjlighet att bättra på poängskörd och placering erbjuder förhoppningsvis Jönköpings Södra som kommer till Örebro i morgon.

Det blir på sätt och vis kontrasternas lag som möts i morgon (lördag). ÖSK har gjort minst mål av alla lag i serien så här långt medan J-Södra har släppt in flest. Vi får se om det blir försvar eller anfall som vinner den kampen.

För att återkoppla till rubriken. Det är väl inte riktigt dags för måstematcherna än. Lagen möter trots allt varandra i en dubbelserie. Men en sexpoängare är det nog ändå.

I grundserien som avgjordes i våras möttes lagen en gång. Det var i Jönköping och ÖSK hamnade i ett underläge i slutet av den första halvleken. Anton Ingves kvitterade sedan i den 69:e minuten och Herman Ragnarsson nickade in vinstmålet i den 88:e.

ÖSK har kallat följande Matchtrupp: Gustav Leijon (mv), Rasmus Brolin (mv), Alexander Bahar, Ryad Iskhadzhiev, Olle Brorsson, Sebastian Forsberg, Niklas Bergmark, Helmer Andersson, Jonathan Rasch, Jonathan Johnsson, Jash Narshi, Aklam Mutebi, Noel Milleskog, Anton Ingves, Nadir Ayeva, Herman Ragnarsson och Rasmus Gustavsson.

ÖSK ”tar alltså hem” Helmer Andersson och Nadir Ayeva, vilka normalt spelar med U19-laget, för den här matchen. E

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.