Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Herr: Höstens första

”Det var första segern efter sex matcher i rad utan seger för ÖSK Söder”, skriver Mittmedias Textrobot, som verkar föredra att framhäva det negativa. Vill man vara lite mer positiv skulle man även kunna skriva, att det var den fjärde höstmatchen utan förlust. Tyvärr slutade de tre första oavgjort så poängskörden blev inte så stor, men ändå. Obesegrad är ändå obesegrad.

Lekeberg som Söder besegrade på bortaplan igår var ett av de direktuppflyttade lagen från div 6 förra året. Då Söder och västernärkingarna möttes i våras vann Fjugestalaget med 3-0 på GPP IP. Så en vinst på bortaplan väger väl rätt så tungt. Fast å andra sidan – Lekeberg har inte gått så bra i år.

På sätt och vis var det här väl en sexpoängsmatch kring det nedre nedflyttningsstrecket. Söder kunde tack vare vinsten i alla fall ta sig upp på den nedre kvalplatsen. Om den obesegrade trenden fortsätter kommer de dessutom nog att kunna lämna den eftersom de nu fått anslutning till lagen strax ovanför.

Matchfakta:
24. 0-1 Marcus Laini Bovellan
48. Varning Jesper Kornblad
53. Varning Jacob Fredriksson
60. Varning LIF Kristoffer Jidemyr
72. Varning Mathias Dimberg
85. Varning LIF Hampus Gustavsson
90. Varning LIF Dennis Sutic
90. Varning Saleh Sulefan

ÖSK Söders Matchtrupp: Mohamad Qasem, Carl Klefbom, Nils Ränkeskog, Martin Pettersson, Marcus Laini Bovellan, Saleh Sulefani, Jacob Fredriksson (k), Martin Wiklund, Jesper Kornblad, Zlatko Zindovic, Mattias Norgren, Jonatan Järlebark, Mathias Dimberg, Fredrik Lundgren och Andreas Lundgren (mv).

På tal om sexpoängsmatcher så duggar dessa tätt för tillfället. Återstående matcher i år:

September
2018-09-03 19:15 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Mariebergs IK
2018-09-09 16:00 Div. 5 Herrar Real Örebro – Örebro SK Söder
2018-09-15 15:00 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – SMÅ IF
2018-09-23 16:00 Div. 5 Herrar Sköllersta IF – Örebro SK Söder
2018-09-29 15:00 Div. 5 Herrar HOIF – Örebro SK Söder
Oktober
2018-10-07 16:00 Div. 5 Herrar Örebro SK Söder – Kumla BK

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.