JDM: ÖSK vidare till final

Malcolm Stolt hade med sina två mål en stor andel i ÖSKs avancemang till finalen i JDM.

ÖSKs juniorer kvalificerade sig i kväll till årets JDM-final. Dagens semifinal på Petterbergs A-plan såg till att börja med ut att bli en behaglig resa mot finalplatsen med en halvtidsledning på 3-0. Men Rynninge ville annorlunda och med två mål i andra halvlek såg de till att det blev ordentligt med nerv i matchen innan Salko Basic kunde meddela att det var färdigspelat.

ÖSK tog ledningen redan i den andra minuten efter en klurig frispark av Adam Bark. Han slog den så att säga på fel sida muren, men fick ändå in den vid bortre. Innan halvleken var slut hade ÖSK ökat på ledningen med ytterligare två mål – båda gjorda av Malcolm Stolt. Vid det första handlade det om en målvaktsretur efter ett skott av Adam Bark. Det andra gjorde han ”på egen hand” med ett 45-gradersskott efter det att han fintat bort en försvarare.

Där borde saken som sagt ha varit klar, men Rynninge kom ut och gjorde en betydligt starkare andra halvlek. Redan i den 48 minuten reducerade den tidigare ÖSK-spelaren Abbubakar Abduwalli ÖSKs ledning. Victor Hallin knaprade in ytterligare på ÖSKs försprång efter en dryg timmes spel. Resten av matchen präglades sedan av ett jagande hemmalag och ett rätt nervöst spel från ÖSKs sida. De svartvita lyckades dock hålla undan och kan se fram emot en DM-final mot BK Forward någon gång i september.

En del till synes tidiga och omotiverade byten gjordes nog med tanke på U19-matchen mot Trelleborg på söndag samt U21-matchen på Stora Valla på tisdag. Dessutom saknades bland annat Helmer Andersson och Martin Trinh i laget, förmodligen av samma anledning.

Extra plus för dagen till lagkapten Eklöf och till målgörarna Bark och Stolt.

Lagets webbplats: Matchreferat Rynninge IK – Örebro SK Junior DM 2018
Rynninge IK: Knapp förlust i Junior-DM

02. 0-1 Adam Bark (frispark)
33. 0-2 Malcolm Stolt (Retur på skott av Nadir Ayeva)