Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Toppen mot botten

I helgen som vi just klarat av hände något så ovanligt som att ÖSK Söders damer fick se sig passerade i toppen av serietabellen. IFK Hallsberg tog över. Förhoppningsvis bara för någon dag. Förklaringen eller vad man skall kalla det är att Söders match spelas först idag och vid en seger återtar laget ledarpositionen.

Kvällens motståndare, nyuppflyttade Skyllbergs IK, har inte fått till det i seriespelet. Det har bara blivit två poäng efter oavgjorda resultat mot Nora BK och Smedjebackens FK. Lagets problem verkar framför allt att vara att de har så förtvivlat svårt att göra mål. Gör man bara sju stycken på tio matcher räcker det inte till så många poäng. Försvarsmässigt läcker det givetvis även en del, men det finns lag i serien som släppt in fler.

Lagen möttes under våren i den 4.e omgången. Då vann Söder med 4-0 efter en mållös första halvlek. Det var först efter en timmes spel som Sophie Pettersson kunde bryta bryta ner deras försvar med en nick.

Till kvällens match har Söder kallat följande starka Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Klara Thorsén, Olivia Rundberg, Wilma Franssila, Maja Fagerholm, Maja Edlund, Silvia Erkisi, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer, Jenny Börjesson, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén, Emma Tivemo, Antonia Jalkinger och Linnea Wetterberg.

ÖSK Söder Dam: Skyllberg på hemmaplan

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.