Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U19: Förlust mot Djurgården

Adam Larsson snygga mål var nära att ge ÖSK poäng.

ÖSK U19 förlorade lördagens match mot Djurgården med 2-1. Efter en första halvlek som spel- och chansmässigt dominerades av gästerna  kunde dessa gå till halvtidsvilan med en 1-0 ledning. ÖSK fick bättre ordning på sitt spel under den andra halvleken och matchbilden var utjämnad. Med lite drygt 10 minuter kvar att spela kvitterade Adam Larsson med ett hårt skott ur snäv vinkel som hittade in i målet vid det bortre krysset.

Tyvärr lyckades ÖSK inte försvara det resultat som skulle ha givit laget den första poängen i årets mästerskapsserie. En nick på hörna förstörde förhoppningarna om en första poäng i slutspelserien.  Efter de två inledande 5-1 förlusterna mot Brommapojkarna och BK Häcken innebar nog den här matchen ändå ett klart fall framåt (eller hur man nu skall uttrycka det).

Bra insatser hos ÖSK tyckte jag att Simon Gustavsson i målet samt mittbackparet Helmer Andersson och Edwin Lundqvist stod för. Isac Eklöf rätt osynlig i första halvlek men en stark konstruktiv insats på det centrala mittfältet i den andra innebar att ÖSK kunde utjämna spelet.

En matchrapport finns på laget webbplats: Matchreferat Örebro SK U19 – Djurgårdens IF U19

Matchfakta:
20. 0-1
79. 1-1 Adam Larsson (Isak Eklöf, Helmer Andersson)
88. 1-2 DIF

Startelva: Simon Gustavsson – Martin Trinh (89), Helmer Andersson, Edwin Lundqvist, Lucas Parkedal Stenfelt (81) – Samuel Nielsen (76), Lukas Julher (79), Isac Eklöf, Adam Larsson – Adam Bark, Nadir Ayeva (72).
Avbytare: Harald Detlofsson (mv), Odilon Sangwa (72), Dennis Koss (76) , Gabriel Yildiz (79), Manne Ljunghaga (81) och Carl Henning (89)

Det har gått tungt för ÖSK i inledningen av slutspelsserien. Men med tanke på att laget med nöd och näppe kvalificerade sig till slutspelet är detta i och för sig inte så förvånande. Jag har dock en känsla av att ÖSK fått inleda mot några av de starkaste lagen och att det finns en del lag som ÖSK borde kunna ta poäng av.

Återstående matcher under augusti och september.

2018-08-25 14:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie IFK Göteborg – Örebro SK FK
September
2018-09-02 16:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie Örebro SK FK – Trelleborgs FF
2018-09-08 14:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie Täby FK – Örebro SK FK
2018-09-15 14:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie IF Elfsborg – Örebro SK FK
2018-09-22 13:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie Örebro SK FK – Vasalunds IF
2018-09-29 13:00 U19 Allsvenskan Slutspelsserie AIK – Örebro SK FK

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.