U16: Seger på Trängen

Theo Hessel: Målgörare och försvarsankare då ÖSK U16 besegrade BK Forward.

Vad som i halvtid såg ut att vara på väg att bli en kassaskåpssäker ÖSK-seger förvandlades i andra halvlek till en rafflande slutkvart och en kamp mot klockan. Detta efter det att ÖSKs målvakt Samet Burgaj kommit fel ut vid en utrusning och råkat fälla en motståndare. Tur i oturen att fällningen inträffade precis utanför straffområdesgränsen.

Det var ÖSK som började matchen klart bäst. Rasmus Gustavsson Engdahl gav ÖSK ledningen redan i den 6:e minuten efter att ha snappat upp ett uppspel över backlinjen och sedan avslutat med ett hårt studsande fyrtiofemgradersskott som gick in vid bortre. Nickspecialisten Theo Hessel spädde sedan på till 2-0 med en klockren nick på Mahmoud Madadis hörna. Det tredje målet gjorde av Jesper Nyström som bröt en lite slarvig passning i Forwards backlinje och kom igenom ensam mot mål.

I andra halvleken hade ÖSK sedan en viss vindhjälp, men det verkar som om det i den här matchen snarast var en fördel att få vinden snett emot sig. Hemmalaget hade inte alls givit upp matchen utan gjorde en betydligt bättre andra halvlek. En hel del missade avslutslägen samt en bra insats av ÖSKs målvakt Samet Burgaj gjorde dock att ÖSKs ledning kunde hållas intakt.

Så kom då utvisningen på Samet i den 73:e minuten. Lite oturligt var det väl, då han kom ut och fällde en anfallare utan att få träff på bollen. Inga protester från ÖSKs sida eftersom det inte fanns så mycket att protestera mot. På grund av utvisningen blev det sedan en oplanerad ÖSK-debut för nyförvärvet Rasmus Brolin från Rynninge.

Med en spelare mer på planen ökade Forward pressen ytterligare. Men de två mål som den tidigare ÖSK-spelaren Sam Khalili Motlagh lyckades göra räckte inte till poäng utan bara till en något upputsad målskillnad.

Det är lätt att imponeras av det här laget som trots att ett knippe av åldersklassens bästa spelare förstärker den tunna U17-truppen ändå vinner sina matcher och ofta visar upp ett bra spel. Så kan det gå när man inte längre kan förlita sig på sina ”stjärn”spelare utan själv måste ta ett större ansvar.

Bra i dagens match var bland annat Theo Hessel och målvakten Samet Burgaj. Även matchens domare Nedim Prguda gjorde sig för övrigt förtjänt av ett överbetyg.

06. 0-1 Rasmus Gustavsson Engdahl
26. 0-2 Theodor Hessel (Mahmoud Madadi, hörna)
33. Varning Abdul-Gani Abokor
36. 0-3 Jesper Nyström
40. Varning George Afram
47. Varning William Eriksson
73. Utvisning Samet Burgaj (målchansutvisning)
78. 1-3 Sam Khalili Motlagh
86. 2-3 Sam Khalili Motlagh

Laguppställning: Samet Burgaj – Viktor Berséus, Theodor Hessel, Oscar Windahl (24), Mahmoud Madadi – Martin Meehan (88), Jonathan Johnsson (62, k), Jash Narshi (88), Jesper Nyström (71) – Rasmus Gustavsson Engdahl (90), Vincy Emmanueli Eta-Hugues (ut 74, in 90).
Avbytare: Rasmus Brolin (mv, 74), William Eriksson (24), Alfie Göransson (62), William Kuyumcu (71), Jakob Sandberg (88) och Filip Lundqvist (88)

I och med dagens vinst har ÖSK i praktiken säkrat en plats i A-slutspelet.

Två matcher återstår för ÖSK i grundserien.

2018-08-24 19:00 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – FBK Karlstad
September
2018-09-02 16:00 U16 Nationell Grupp 4 Degerfors IF/Ungdom – Örebro SK FK

A-slutspel
Efter färdigspelad grundserie genomförs A-slutspel där Lag 1–3 samt de 5 bästa 4:orna i grupp 1-6 deltar tillsammans med 1 lag från Norrlandsgrupperna.

Dessa totalt 24 lag bildar 4 grupper med 6 lag i vardera grupp. Indelning av grupper görs geografiskt. Slutspelsgrupperna genomförs i form av enkelmöten.