Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

ÖSK Söder Dam: Med smak av seriefinal


Damernas div 2 Västra Svealand har kanske inte kommit tillräckligt långt än för att mötet mellan ettan ÖSK Söder och tvåan IFK Hallsberg skall föräras sportepitetet seriefinal. Men ändå. Seriens enda två obesegrade lag har ryckt åt sig ett försprång som är om än inte ointagligt så i alla fall svårintagligt för jagande lag (alltså i första hand för Hertzöga).

IFK Hallsberg är det enda lag som Söders damer tappat poäng mot i år. Vårens möte i Hallsberg slutade med delad poäng och två gjorda resp insläppta mål för båda lagen. Inget av lagen är alltså i akut poängbehov, men en trepoängare skulle givetvis ändå sitta bra för att konsolidera försprånget. Dessutom finns det väl som alltid en del prestige i den här typen av match.

ÖSK Söder har för ovanlighetens skull inte lagt ut någon spelartrupp (än). Om detta beror på att tränarstaben fortfarande håller på att ringa ihop en matchtrupp eller om man inte vill ge Hallsberg någon inblick i den kommande laguppställningen vill jag vara låta vara osagt. Förmodligen varken eller. Men i sin inför-artikel skriver Söderdamerna i alla fall att det kommer att bli trångare på avbytrbänken än vad det var i Ornäs, då laget av olika anledningar bara hade två avbytare med sig till Dalarna.


Tillägg.
Matchtrupp: Lisa Davidsson (mv), Klara Thorsén, Alexandra Laini Bovellan, Emma Pettersson, Olivia Rundberg, Wilma Franssila, Maja Edlund, Silvia Erkisi, Isabelle Fredriksson, Anna Meijer, Jenny Börjesson, Olivia Puhls, Sophie Pettersson, Josefine Zandén, Caroline Zandén (k) och Linnea Wetterberg.

ÖSK Söder har ”fått ihop” en riktigt stark trupp till matchen. För publiken blir det bland annat en möjlighet att se Isabelle Fredriksson och Jenny Börjesson, sommarens två nyförvärv, i aktion.


ÖSK Söder Dam: Fredagsmys på #GPPIP

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.