Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: Storseger mot J-Södra

Jag var på förhand lite orolig för U16-matchen mot J-Södra. Smålänningarna har under senare år presterat allt bättre i pojk- och juniorfotbollen. Och i gårdagsmatchen hade de en hel del att spela för (streckstriden).

Men ett för dagen starkt U16-urval verkar inte ha haft några problem med gästerna. Lite hjälp hade hemmalaget förmodligen av att J-Södra fick en spelare utvisad i slutet av den första halvleken. Fast å andra sidan – då var ställningen redan 3-0, så utvisningen hade nog ändå inte så stor inverkan på slutresultatet.

Tack vare segern tar ÖSK över serieledningen från IFK Norrköping. De senare har dock en match mindre spelad så de kommer förmodligen att ta tillbaka den. Viktigast i den här fasen av seriespelet är dock inte att vinna serien (även om det givetvis är bra att göra det), utan att placera sig på rätt sida om slutspelsstrecket. Något som ÖSK i och med den här segern i praktiekn verkar ha grejat.

Matchfakta:
13. 1-0 Herman Ragnarsson
37. 2-0 Joel Andersson Segerlind
41. 3-0 Herman Ragnarsson (straff)
41. Utvisning J-Södra Hugo Lyck
55. Varning Joel Andersson Segerlind
66. 4-0 Vincy Emmanueli Eta-Hugues
67. Varning J-Södra Olle Leijon
86. 5-0 Jash Narshi
89. 6-0 Jonathan Johnsson

Matchtrupp: Theodor Hessel, Viktor Berséus, Oscar Windahl, Joel Andersson Segerlind, Noel Milleskog, Rasmus Gustavsson Engdahl, Jonathan Johnsson, Jesper Nyström, Herman Ragnarsson, Mahmoud Madadi, Samet Burgaj (mv, k), Alfie Göransson (-03), William Kuyumcu (-03), Emil Blomberg (mv, -03), Martin Meehan, Vincy Emmanueli Eta-Hugues och Jash Narshi.

Tre matcher återstår nu för ÖSK U16.

2018-08-19 15:00 U16 Nationell Grupp 4 BK Forward – Örebro SK FK
2018-08-24 19:00 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – FBK Karlstad
September
2018-09-02 16:00 U16 Nationell Grupp 4 Degerfors IF/Ungdom – Örebro SK FK

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *