Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: ÖSK tar in den brasilianska mittbacken Fabio

Fabio De Souza Silva. Foto ÖSK/Adam Pettersson)


I sista sekunden har ÖSK utökat sin trupp med ytterligare en spelare. Det rör sig om den brasilianska mittbacken Fabio De Souza Silva som ansluter till ÖSK från Örebro Syrianska.

Kontraktet sträcker sig bara säsongen ut så det rör sig i första hand om att täcka upp för behoven under hösten. Men det finns även en option att förlänga kontraktet efter säsongens slut.

ÖSKs senaste förvärv – en väl utvuxen försvarare (188 cm och rätt kraftigt byggd) är född 1996. På sin meritlista har han relativt etablerade klubbar som CR Flamengo, Fluminense FC och Vasco da Gama. Jag antar att han spelade med dessa klubbar under kortare perioder som ungdomsspelare. Han är ju trots allt bara 22 år.

Det här är onekligen en värvning som ÖSK gjorde på uppstuds. Fabio (som han väl kommer att kallas) provspelade med ÖSK i en U21-match i måndags. Han tränade med ÖSK på torsdagen och fredagen och fick ett kontrakt på lördagen. Onekligen raskt marscherat.

ÖSK: Fabio De Souza Silva klar för ÖSK
Örebro Syrianska: Fabio De Sousa Silva klar för ÖSK Fotboll

Fakta om Fabio:
Född: 1996-01-13
Längd: 188 cm
Nationalitet: Brasilien
Position: Försvarare
Senaste klubbarna: Picos, CR Flamengo, Fluminense FC, Vasco da Gama, Clube de Regatas Brasil, Piaui ES, Örebro Syrianska

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.