Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Missnöjd Ajdarevic vill ha speltid

Alfred Ajdarevic


Henrik Brändh har fått Alfred Ajdarevic att vädra sitt missnöje över hans situation hos ÖSK. Sedan han kom från Falkenberg för två år sedan har han knappt fått spela alls mer än i en eller annan rätt meningslös U21-match.

ÖSK anser av allt att döma, att han inte är tillräckligt bra för att ”få en chans” i A-laget. Ajdarevic tycker att han är bättre än en del av dem som får speltid.

Hans situation har inte förenklats av den position som är hans naturliga som vänsterbräddare i en 4-4-2 uppställning egentligen inte längre existerar hos ÖSK. Han har testats vid något tillfälle som wingback eller som central mittfältare utan att övertyga. Som offensivt inbytesalternativ har han fått se Isaac Boye ta plats före honom i den interna inbytesrangordningen. I dagsläget går förmodligen även Rodin Deprem före, när det blir dags att byta in en offensiv spelare.

Nu verkar det som om han vill bli utlånad. Medan ÖSK av allt att döma vill behålla honom i Örebro. Förmodligen för att hålla antalet spelare uppe på träningarna och för att det inte skall se tomt ut på avbytarbänken under match.

Tillägg.
Intervjun med Ajdarevic gjordes igår (eller möjligen i förrgår). Idag har ÖSK gjort klart med Johans Bertilsson, vilket innebär att Ajdarevics avstånd till en tillfredsställande speltid ytterligare förlängts. Någon anledning att behålla honom i ÖSKs A-trupp under hösten finns det inte längre (anser jag).

Det bästa vore nog att låna ut honom (om det finns något lag på en hyfsad nivå, som tror att de kan ha användning för honom). I och med att han bara är 20 år stänger övergångsfönstret för hans del inte i morgon. Ända fram tills slutet av månaden kan han lånas ut i enlighet med reglerna för ”Fotbollsutvecklande föreningssamarbete avseende professionella spelare”. Alltså samma typ av överenskommelse som ÖSK har med IFK Kumla avseende Oliver Kåhed och Viktor Walldén.

NA (Betalvägg): Frustrerad Ajdarevic om sin situation i ÖSK – öppnar för utlåning

1 kommentar – kommentera

Bo Loön

Efter flera långa samtal med Magnus Sköldmark om u 21 positiva eller negativa inverkan på unga spelare, där jag hävdade att u 21 i den form som ÖSK använder den är icke utvecklande! Jag hävdar att det är bättre att spela seniorfotboll i någon lägre. div. Då svarade Magnus att detta är en ”ickefråga” då det finns mängder med utredningar som visar att det alltid är bättre att träna med ett A-lag från allsvenskan. När några av våra otroligt talangfulla -97 or (som vann det mesta dom ställde upp i) blev uttagna till elitsatsning i ÖSK från ÖSK ungdom. blev det bra i u 17 och u 19. När dom sedan klev in i u 21 var det bortkastat/destruktivt! Inget seriespel värt namnet då vissa lag kom med topptrupper och ÖSK spelade med junior lag. De som var bänkade i A laget skulle ändå vara fräscha om det ev. skulle bli spel i A-laget. Dessa stackare blev helt utan matchning. Juniorerna/utan kontrakt spelare som trots allt fick spela matcher fick bara jaga boll utan eget spel då de mötte fullvuxna etablerade spelare från AIK, Hammarby, Djurgården, Norrköping m.fl. Dom lyckades aldrig etablera ett eget spel och användes som träningskoner av både ovanstående lag, och ÖSK A- lagstrupp som behöver minst 22 spelare för att kunna träna på ett riktigt sätt! Uselt!
För att se vad som är en ”ickefråga” kan man titta lite på vad som hände med -97 truppen. Av dom som icke blev uttagna till elitsatsning finns nu 8 st i div. 1. I Rynninge Karlslund och Forward. Av dom som fick ta del av elitsatsningen finns det fyra st i div. 2. Och övriga av dom som fortsatt med fotboll i div. tre och lägre. Samt två st som är på någon form av ungdomslån till en närliggande div. tre klubb. Detta är fakta.
Var det så att dom som plockade ut talangerna i ÖSK hade så dålig förmåga att se talang att dom satsade på helt fel åtta ungdomar eller är det så att den där ”ickefrågan” kanske trots allt är en fråga.
Om man tittar på vad som nu händer i A- truppen och ser att ÖSK hämtar upp en 21 årig mittback från Danmark när ÖSK hade en talang som nu spelar i ettan och hade kapacitet att etablera sig på allsvensk nivå men blev bränd av ÖSKs felsatsning. Lokala talangen gjorde en match och blev överkörd av Östersund när deras formkurva stod i extrem acceleration. Efter detta var han cold case. En topp-forward talang blev sittande samtidigt på bänken i A-laget. Båda börjar nu hämta sig i div. 1. och är ifatt alla som fick sina chanser i seriespel på lägre nivå. Även ett antal spelare från elitsatsningen som befinner sig i div. 2 börjar etablera sig och kommer inom ett par år att spela där dom hör hemma, i super ettan och allsvenskan.
Vad gäller Lillebror Ajdarevic: Vi som då följde u lagen när han fick ett kontrakt konstaterade snabbt att det fanns betydligt mer talangfulla spelare än Alfred. Alla spelare och vi föräldrar undrade hur det gick till! Vad händer med stämning, atmosfär och moral i en grupp när så det så tydligt är något annat än förmågan att spela fotboll styr! Samtidigt kan man inte annat än att lida med Alfred. Detta totalt meningslösa harvande i u 21.
Väldigt kul för övrigt att Brorson har hittat en väg in i truppen och även Adam B. kommer säkert att med några kilo muskler till bli bra.
Vad jag vill säga är att: hitta ett annat sätt att skaffa träningskoner till A-lagsträningarna. Hitta ett bättre samarbete med ovanstående div. 1 och 2 klubbar. Den mentala styrka man får av att slita i ett resultat baserat seriesystem går inte att få i uppvisningsmatcher. Utvecklingen stannar. Det finns det fakta som visar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.