Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Fotbollscitat Special: Klubbyten


180807. Bara bra saker.
– Jag har hört mycket bra saker om staden, klubben och supportrarna här.
ÖSKs nyförvärv Viktor Tranberg kommenterar sin låneövergång till ÖSK.
Det hör ju så att säga till formalia att uttrycka sig positivt om den nya staden, klubben och givetvis om supportrarna. Inget ont i det, även om han aldrig diskuterat ÖSK eller hört talas om klubben tidigare. Om det inte är så att han känner Kim Olsen eller Lars Larsen.


180611. Sista chansen?
– Jag är både glad och stolt över att fortsätta min karriär i AIK. Det är en klubb som har höga ambitioner och som vill vinna titlar
Sebastian Larsson försöker sig på att förklara varför han valde AIK. Han glömde dock att lägga till…”dessutom var det AIK som betalade mest”. Beträffande hans ambition att mot slutet av fotbollskarriären äntligen få vinna en titel finns det väl inte så mycket som talar för att hans önskemål skall gå i uppfyllelse med AIK.


180113. Svårt att hitta utmaningar på närmare håll?
When I heard the president’s ambition, I must say that I was really interested because it is an exciting challenge.
Sveriges före detta förbundskapten Erik Hamrén använder sig av en sliten gammal klyscha för att försöka förklara varför han valt en sydafrikansk klubb som sin nästa arbetsplats. Jag skulle tro att lönen inte heller är så dålig.


170705. Från HIF till HIF.
Jag är väldigt stolt och glad över att få vara här.
Hammarbys mittfältare Johan ”Sheriffen” Persson bröt sitt kontrakt med Hammarby för att i stället skriva på för Helsingborg. En del övergångar är svåra att förstå liksom framförda motiveringar.

Persson verkade ju ha varit etablerad på Hammarbys mittfält (6 matcher i år varav 5 från start – men han har väl varit skadad). Fast han är 33 år och kände kanske att hans tid hos Hammarby var på väg att ta slut. Bättre att hoppa än att knuffas, typ. Dessutom är han skåning med tre landskronaår bakom sig i karriären. Men ändå – glad och stolt över att självmant lämna kultföreningen Hammarby för Helsingborg?


160202. Ärlighet varar nog längst.
I don’t know much about the club but it’s better to learn, so I’ll be going on Google and finding out more about them.
En klubblös Emmanuel Adebayor kommenterar sitt nya jobb hos Crystal Palace.


151217. Viktig magkänsla
My gut feel was really important for coming back. It just felt right and I’ll do everything I can to be successful.
Brian McDermott om jobbet som manager hos Reading FC, den klubb som gav honom sparken så sent som i mars 2013.


150822. Hjärtknipande.
“In the end I decided with my heart, and I came to Leicester City.”
Den schweiziska mittfältaren Gökhan Inler försöker förklara sitt klubbyte från Napoli till Leicester.


150722. Övertygande samtalspartner.
“I think it was the right club for me because I had a good chat with the manager.
Liverpools nyinskaffade anfallare Christian Benteke (GBP 32,5 mio) förklarar varför han valde Liverpool.


150713. Avdelning: Vad sjutton skall jag säga nu då?


Bastian Schweinsteigers hemliga dröm var tydligen att få spela för Manchester United (efter 16 år i Bayern Munchen).


150713. Avdelning: Vad sjutton skall jag säga nu då?
“I’m so glad to be here in a club with such a great tradition as Leicester City
Claudio Ranieri efter att ha skrivit på ett treårskontrakt med det engelska bottenlaget.


140828. Globetrotter.
– Mina ambitioner är att få se så mycket som möjligt med fotbollen. Att utveckla mig själv som person och starta nya äventyr och utmaningar där jag kan växa.
Markus Holgersson förklarar varför en månad hos Helsingborg var mer än nog. Sin senaste utmaning tror han sig funnit hos cypriotiska Anorthosis Famagusta. Utöver Helsingborg har hans ”fotbollskunnande” möjliggjort fotbollsspel i Ängelholm, hos New York Red Bulls samt en match för Wigan Athletic. Tydligen var Cypern nästa destination på hans bocka-av-lista.


140722. Lönen kanske var bra.
The fact that he sees his future at Stoke City is really exciting and an endorsement of the club itself.
Stokes manager Mark Hughes försöker sig på konststycket att försöka förklara varför den före detta Barcelona-talangen Bojan Krkic har skrivit på för fyra år med Stoke city.

Krkics karriär har varit spikrak – om än åt fel håll. Barcelona -> Roma -> Ajax -> Stoke City.


140705. Nedåt i så fall.
This is a great step in my career.
Den schweiziska landslagsförsvararen Philippe Senderos försöker låta positiv efter att ha skrivit ett tvåårskontrakt med ständigt nedflyttningshotade Aston Villa. Senderos har tidigare bland annat spelat 117 matcher för Arsenal, varit utlånad tll Milan (och Everton) samt deltagit i 52 landskamper.


140107. Bättre än på Trängen?
Det byggs en ny läktare här.
Kristoffer Näfver förklarar varför han tycker att klubbytet till Motala AIF är en bra idé.


131126. Fördel Kennedy.
Att få spela tillsammans med Kennedy är en stor möjlighet för mig, och det bidrog till att jag bestämde mig för Hammarby.
Hammarbys nyförvärv Amadayia Rennie har lite svårt att förklara varför han valde Hammarby och tvingas till en liten vit nödlögn, som han hoppas skall gå hem och göra honom populär hos klubbens supportrar.


130827. No panic, hmmm!
Wenger at press conference: ”We will not panic buy.”
Arsenals manager som under sommarens värvningsfönster så här långt misslyckats med så gott som alla försök att förstärka truppen. Det återstår nu bara fyra dagar att hålla sig lugn på.


130331. Till skillnad mot förra året?
Haugesund er i ferd med å bygge et bra lag, og klubben blir bare større og bedre.
Daniel Bamberg försöker förklara hur det kommer sig att han återvände till klubben han absolut ville lämna så sent som förra året.


130227. Stranden var nog viktig.
– Jag har hört att det ska vara en bra klubb, från en fotbollsstad. Det är en väldigt mysig stad, med turism och har strand.
George Mourad som väl aldrig lyckats slå rot någonstans lämnar en delförklaring till varför det blev kinesiska Qingdao Jonoon för honom efter Syrianska FC. Under sin ”karriär” har Mourad även hunnit med att representera Västra Frölunda, IFK Göteborg, Brescia Calcio, IFK Göteborg (igen), Willem II Tilburg, Tromsø IL, Portimonense SC och Mes Kerman FC.


130225. Dessutom betalar de min lön.
– Jag är glad att jag fått den här chansen. Brage är ett intressant och bra lag, fortsätter han.
Jan Tauer om vad han känner inför flytten till Borlänge från otryggheten i den grekiska andraligan. Vad Tauer förmodligen inte känner till är att även Brage brukar balansera på rekonstruktionens rand.


130131. Tjugo år är för lång tid.
I chose Paris because I can see what the club are trying to do. It’s an exciting city but now there is a club that is going to have a lot of success over 10 or 20 years. To be part of something that is growing is very exciting.
Den före detta fotbollsspelaren David Beckham, som just skrivit ett fem-månaders kontrakt med Paris Saint-Germain förklarar sitt val.


130131. Välorganiserade?
Jag är oerhört glad över att ha skrivit på för Örebro Syrianska. En av anledningarna varför jag valde spel i Örebro Syrianska är att klubben jobbar på ett professionellt sätt med spelarna och har en hög standard.
Ali Reda har uppenbara svårigheter att på ett övertygande sätt förklara hur det kommer sig att han går från Karlslund till Örebro Syrianska.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *