Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U21: Bortamatch mot Vasalund

ÖSK inleder i eftermiddag höstens U21-spel. Eftersom laget kom sist i U21-Allsvenskan har de fllyttats ned till U21-Superettan, vilken serie namnet till trots innehåller två lag från div 1. Fördelen är att det i alla fall blir en klart lokal prägel på motståndet om man för ett kort ögonblick glömmer att dagens motståndare kommer från Solna.

ÖSK har kallat följande Matchtrupp.
Från A-truppen: Mathias Karlsson( mv), Alfred Ajdarevic, Rodin Deprem, Oliver Kåhed, Simon Amin, Viktor Walldén
Från Elit 1: Adam Bark, Lukas Juhler, Lukas Parkedal, Malcolm Stolt, Manne Ljunghaga, Odilon Sangwa, Samuel Nielsen, Simon Gustafsson (mv), och William Björnsson
Från Elit 2: Anton Ingves, Edvin Cimirotic
samt
Provspelaren: Fabio Sousa

Elit 1-spelarna är väl alla 00:or, så det blir som vanligt en rätt ung trupp. Dessutom spelade de en U19-match i lördags, då de fick ordentligt med stryk av Brommapojkarna. Frågan är vad de kan åstadkomma idag. Men det är klart. Vasalund har säkert ett lag med ungefär samma åldersprofil.

Provspelaren har jag identifierat som Fabio de Sousa Silva, som en av de brassar som anslöt tidigare i år till Örebro Syrianska. Hos syrianerna spelar han som central mittback i en mittbackstrio och det är nog som en sådan ÖSK vill testa honom. Speciellt som den uttagna truppen egentligen inte innehåller några egentliga dedikerade mittbackar. (Det blir väl Kåhed och Ljunghaga som får spela där). Intresset och provspelet för Sousa skulle kunna tyda på att ÖSK eventuellt funderar på att ta in honom under det här transferfönstret. Detta med tanke på den nuvarande mittbackskrisen i truppen. Noterar för övrigt att Helmer Andersson inte är med i truppen. Det borde han väl vara.

Tillägg.
Jag ser att Vasalund lagt upp matchen som en U19-match, vilket innebär att de kommer att matcha ett lag som åldersmässigt påminner om ÖSKs.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.