Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U14/04: ÖSK fyra i Sverigecupen

ÖSK U14 kan se tillbaka på en riktigt bra prestation i årets Sverigecup, även om den sista dagen inte riktigt matchade vad laget presterat tidigare. Eller ja, på sätt och vis gjorde den väl det.

I semifinalen blev det ett rent örebroderby eftersom motståndet kom från Örebro Syrianska. Syrianerna har nog Örebros bästa lag i åldersklassen. Det har de visat under vårens seriespel.

Gårdagens semifinal mot ÖSK vann de med 3-0 och fortsatte sedan med att vinna även finalen. I den mötte de Torslanda IK och vann med 2-1. Starkt gjort av laget från en klubb som inte brukar utmärka sig på ungdomssidan. (Många av syrianernas talanger har nog ofta spelat i BK Forward).

Efter förlusten i semifinalen återstod för ÖSK en match om tredje pris. Motståndare var IFK Lidingö, ett lag som ÖSK mötte även i gruppspelet. Då vann öborna med 1-0. Den här gången blev det fler mål, men ändå en Lidingövinst med 3-2. Målgörare för ÖSK var Gustav Attås och Shuaib Barkhad.

Även om det blev förluster i båda matcherna den sista dagen så har laget svarat för en riktigt stark prestation i en turnering med deltagande från 32 av de bästa ungdomsakademierna i Sverige. Det är inte ofta som ÖSK-lagen lyckas placera sig så högt i den här cupen.

Killarna från Sturehov, det tredje deltagande laget från Örebro, placerade sig precis i mitten. De kvalificerade sig till A-slutspelet, men förlorade alla sina matcher och blev därmed 16:e lag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.