Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: Dansk mittback till ÖSK?

Viktor Tranberg

Expressens ryktesspridare Daniel Kristoffersson tror sig veta, att det blir en dansk mittback som ersätter Brendan Hines-Ike i ÖSKs försvarslinje. Spelaren med det svenskklingande namnet Viktor Tranberg tillhör den danska klubben FC Nordsjælland. Hos dem har inte inte varit helt ordinarie, men väl spelat en hel del. Han är född 1997 och är 1,90 lång.

Enligt NA rör det sig om ett lån över hösten med en option för ÖSK att köpa loss honom efter det. Hans kontrakt med FC Nordsjælland sträcker sig fram till och med år 2020. På villkoren (om de stämmer) låter väl som om det rör sig om en spelare som den danska klubben inte känner speciellt starkt för utan gärna överlåter till någon annan.

Expressen: Dansk mittback är klar för Örebro SK
NA (Betalvägg): Uppgifter: U21-landslagsmeriterad back nära ÖSK

NA lägger viss vikt på att Törnberg är en U21-landslagman. Förvisso korrekt rent tekniskt sett, men hans landslagsengagemang inskränker sig till att ha blivit inbytt och spelat 38 minuter i en U21-landskamp. Men förmodligen bra nog för ÖSK. I årets Europa League kampanj spelade han en halvlek i en av kvalmatcherna mot Cliftonville, men var inte ens med på bänken i den andra (som var den första). I matcherna mot AIK ingick han inte i spelartruppen.

Tranbergs matchstatistik från transfermarkt.com.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.