Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Frågetecken för Lorentzson

NA rapporterade igår, att Martin Lorentzson drabbats av ett ryggproblem och inte kunnat träna med truppen under veckan som gått. I stället har han fått ägna sig åt vattengymnastik under överinseende av ÖSKs sjukgymnast Peter Brolin.

Enligt dagens rapport från ÖSKs inför-match-träning var Lorentzson med på planen igen i den gemensamma träningen. Detta innebär dock inte att han är återställd, utan snarare på att man vill testa och se hur det känns. Nu är ju skillnaden i belastning och intensitet väldigt stor mellan en allsvensk match och en träning dagen före match. Så även om han inte får något återfall är det väl tveksamt om man törs spela honom så pass tätt inpå skadan.

Med Hines-Ike flyktad och Brorsson fortsatt fotskadad har det plötsligt blivit mittbacksbrist hos ÖSK. Av de dedikerade mittbackarna kommer förmodligen bara Michael Almebäck att vara tillgänglig. Sebastian Ring kan dock ta hand om jobbet till vänster. Att detta inte innebär någon katastrof har han kunnat demonstrera tidigare i år. Dessutom får backlinjen en passningssäker vänsterfot vilket ger större variationsmöjligheter i uppspelen.

Alternativen till höger i mittbackstrion är begränsade. Albin Granlund skulle väl kunna vara ett alternativ – förmodligen det troligaste. Helt oprövad i de här sammanhangen är Oliver Kåhed och Helmer Andersson. Av dessa två är väl Kåhed med ålderns rätt (20) det mest troliga alternativet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.