Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Silly Summer 2018: ÖSK vill ha Wanderson

Expressens överste ryktesspridare Daniel Kristoffersson gick idag ut med påståendet om att den tidigare GAIS-stjärnan Wandersson förhandlar med ÖSK om en återkomst till Sverige. Wanderssons internationella karriär tycks efter ett antal relativt framgångsrika år i Ryssland ha gått i stå. För sin senaste klubb turkiska Alanyaspor fick han knappt någon speltid och från dem fick han sparken i juli. Eller som det på omskrivet fotbollsspråk brukar uttryckas: Klubb och spelare är överens om att gå skilda vägar.

Nu söker han sig alltså tillbaka till Sverige som är det europeiska land där han lämnade ett positivt avtryck innan han flyttade till Ryssland. Tidigare har det ryktats om att han skulle vara aktuell för sin GAIS eller för Helsingborg där Andreas Granqvist, hans lagkamrat från Krasnodar, numera spelar. Däremot har ingen allsvensk klubb nämnts i sammanhanget, vilket väl får tas som tecken på att han inte längre ses som ett hett värvningsobjekt.

Wandersson har en indirekt koppling till ÖSK genom Magnus Sköldmark, som var sportchef i GAIS, då han värvades till göteborgsklubben. Dessutom hade han väl under en tid Alexander Axén som tränare i den klubben.

Enligt Kristoffersson har ÖSK till och med kommit så långt att man lämnat ett bud till spelaren. Till tidningen säger Magnus Sköldmark: Wanderson är en grymt bra spelare som jag känner väl och gärna sett i ÖSK i framtiden.
Så värst mycket närmare ett: ”Jo, vi håller just på att försöka värva honom”, kan man väl som sportchef inte komma, när man skall uttala sig om något som ännu inte skett.

Om alternativen för Wandersson inskränker sig till GAIS, Helsingborg eller ÖSK borde ÖSK ligga rätt bra till. Fast man vet aldrig med Helsingborg, där det i allmänhet saknas en ekonomisk nödbroms.

Expressen: Wanderson förhandlar med allsvensk klubb

För egen del och utan att veta nåsot specifikt om saken tycker jag att det känns tveksamt. Brassar brukar falna rätt snabbt då de passerat trettioårsstrecket och Wanderson är redan 32. Vi får hoppas att Sköldmark har bra koll på hans fysiska och fotbollstekniska status.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.