Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

U16: ÖSK-vinst i toppmatch

Matchfakta.
23. 1-0 Mattias Mannerstål
51. 2-0 Jesper Nyström

Laguppställning: Samet Burgaj – Alexander Bahar (61), Theodor Hessel, Oscar Windahl, Mahmoud Madadi – William Eriksson (ut 64, in 84), Sebastian Forsberg (62), Mattias Mannerstål (84), Jesper Nyström – Vincy Emmanueli Eta-Hugues (ut 68, in 86), Rasmus Gustavsson Engdahl (86)
Ersättare: Hampuz Cederlind (mv), Martin Meehan (61), Alfie Göransson (62), Viktor Berséus (64), William Kuyumcu (68),

ÖSK-ledning i första halvlek.
ÖSK U16 fick revansch för vårens 1-0 förlust då de på fredagskvällen mötte och besegrade serieledarna från IFK Norrköping. Hemmalaget tog ledningen halvvägs in i den första halvleken på ett skott av Mattias Mannerstål som hittade in vid bortre. Dessförinnan hade en räddning av ÖSKs målvakt Samet Burgaj då gästerna efter en miss i ÖSK-försvaret kom två mot en (försvarare) sett till att hålla ÖSK kvar i matchen. Trots ett visst spelmässigt övertag för östgötarna var det ändå ÖSK som kunde gå till halvtidsvila med en ettmålsledning.

ÖSK-kontroll i den andra.
Eventuella förhoppningar hos Norrköping att utjämna resultatet gäckades tidigt i den andra halvleken av Jesper Nyström som trädde in bollen ur en snäv vinkel efter det att en lagkamrat erövrat bollen i Norrköpings straffområde.

Efter ÖSKs 2-0 mål gick luften delvis ur serieledarna som inte riktigt såg ut som om de trodde att de skulle kunna komma ikapp, även om de trots allt skapade några bra chanser. Inte tillräckligt bra dock för att överlista duktige Samet i ÖSK-målet. ÖSK å sin sida försökte spela runt och hålla bollen inom laget. Något man tidvis lyckades rätt bra med. Om det var för att få tiden att gå eller för att hitta luckor hos motståndarna vill jag låta vara osagt. Kanske lite grand av båda anledningarna.

Om första halvlek var jämn med ett visst övertag för Norrköping var det omvända roller i den andra. Inte för att ÖSK skapade så värst många högklassiga målchanser utan snarare för att de kontrollerade spelet på ett bra sätt. Inte någonting som man är så van vid att se från ÖSKs sida.

Starkt försvarsspel.
Utmärkta insatser från framför allt försvarsblocket med ett extra plus för målvakten Samet Burgay och den kompromisslöse Theo Hessel centralt i backlinjen. Att det här laget försvarar sig bra ser man för övrigt dessutom på det faktum att de är det lag som släppt in minst mål i serien – bara 14 efter 13 matcher.

På mittfältet märktes energiknippet Mattias Mannerstål mest och det inte bara för målet. De två anfallarna tog ett stort (löpmässigt) ansvar och jobbade hårt mot motståndarna i deras uppspelsfas. Däremot fick de inte riktigt till det framför motståndarmålet.

Seriespelet fortsättner nu närmast med ett Örebroderby mot Karlslunds IF.

Augusti
2018-08-03 19:00 U16 Nationell Grupp 4 Karlslunds IF HFK – Örebro SK FK
2018-08-11 13:00 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – Jönköpings Södra IF
2018-08-19 15:00 U16 Nationell Grupp 4 BK Forward – Örebro SK FK
2018-08-24 19:00 U16 Nationell Grupp 4 Örebro SK FK – FBK Karlstad
September
2018-09-02 16:00 U16 Nationell Grupp 4 Degerfors IF/Ungdom – Örebro SK FK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.