Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup: Dag 6

Inte hela vägen för U15.
ÖSK U15 spelade igår B-final i SEF Trophy – en inbjudningsturnering för de svenska akademiklubbarna. Trots att laget inte tog sig till A-slutspelet tror jag att man kommer att vara nöjda med hur turneringen utvecklade sig. I B-slutspelet besegrades i tur och ordning IFK Norrköping (3-1), BK Forward! (1-0) och J-Södra (6-5 efterstraffar)

Därefter väntade Örgryte IS i B-slutspelets final. I denna blev det tyvärr en förlust med till synes klara 3-0. ÖIS tog en tidig ledning redan i den 4:e minuten. Därefter dröjde det tills matchen nästan var slut innan ÖISarna kunde öka på sin ledning med mål i den 53:e och 56:minuten. Av siffrorna att döma blev ÖSK straffade, då de försökte forcera fram en kvittering i slutet av matchen.

Att missa A-slutspelet i den här typen av turneringar behöver inte alltid vara så negativt. I stället för att kanske åka ut direkt i den inledande matchen i A-slutspelet fick ÖSKarna ytterligare fyra matcher mot bra motstånd och kunde dessutom så när få med sig segern i B-slutspelet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.