Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup: Dag 4

Dag 4 – första utslagningsdagen och två av de tre ÖSK-lagen kan redan packa och resa hem.

U17 – Tipselit Trophy.
Det blev förlust – som det brukar bli – för ÖSK när de ställdes mot Elfsborg. Så sent som för någon månad sedan möttes de två lagen på Lugnets IP. Då vann Elfsborg med 5-1, så ÖSK startade onekligen i något av en psykologisk uppförsbacken.

Det gick väl ungefär som förväntat: Elfsborg skaffade sig en tvåmålsledning i den första halvleken (20:e och 28:e) och avrundade sedan matchen och fastställde slutresultatet 3-0 med några få sekunder kvar av matchen.

Jag tycker, trots den snabba sortin från A-slutspelet, att ÖSK verkar ha gjort en riktigt bra turnering. När jag såg gruppindelningen kunde jag inte ens föreställa mig, att de skulle klara av att ta sig till A-slutspel. Den klart godkända insatsen bör ge råg i ryggen inför höstens spel i U17:s nedflyttningsserie. (Hoppas jag).


F16.
De duktiga tjejerna i F16 inledde sin torsdag med att besegra Trollhättelaget Halvorstorps IS innan de i åttondelen gick på en isländsk mina i form av Valur. Ställningen i den match svängde hit och dit, men det var oftast Valur som var i ledningen så slutresultatet var nog på sätt och vis logiskt.

Lagets hemsida: Gruppseger och slutspel
Lagets hemsida: Gothia Cup- äventyret är över

Matchfakta:
ÖSK – Halvorstorps IS 2-0.
19. 1-0 Tilde Brunke
30. 2-0 Eila Wennerholm

ÖSK – Valur 3-4
04. 0-1
10. 1-1 Cornelia Fernsten
15. 1-2
19. 2-2 Eila Wennerholm
34. 3-2 Cornelia Fernsten
48. 3-3
56. 4-3


U15 – SEF Trophy

ÖSKs U15-trupp i SEF Trophy. (Bilden från lagets hemsida).

Medan de två äldre lagen redan spelat klart fortsätter ÖSK U15 spelet i SEF Trophys B-slutspel. Tack vare en gynnsam lottning behövde ÖSKarna inte spela någon sextondel utan gick direkt till åttondelsfinalen. I denna mötte de och besegrade IFK Norrköping med klara 3-1. Bra jobbat!

Matchfakta ÖSK IFK Norrköping 3-1.
16. 1-0 Viggo Svedin
35. 2-0 William Kuyumcu
46. 2-1
48. 3-1 Edvin Karlsson

I semifinalen väntar nu en prestigeladdad match mot Örebrorivalerna från BK Forward. Tänk så det kan bli. I Forwards sextondel var det för övrigt även där ett rent Örebromöte. I den slog de nämligen Karlslunds IF med 2-1.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.