Eyravallen Tänkt, tyckt och skrivet om ÖSK fotboll

Gothia Cup: Dag 3

En Gothia-dag med ombytta roller. De två lag som vunnit sina matcher i de två inledande omgångarna gjorde det inte idag. Medan det lag som förlorat sina första två vann idag. Inte för att något av resultaten hade betydelse för fördelningen på A- resp.B-slutspelen, men ändå. Kul hur som helst att det yngre pojklaget fixade en vinst till slut.

U17 – Gothia Trophy.
ÖSK U17 spelade gruppfinal mot FC Tokyo. Det var de två sexpoängarna som möttes och resultatet skulle avgöra vem som skulle bli gruppetta och vem som skulle bli tvåa. Den första platsen togs av japanerna tack vare matchens enda mål som gjordes då det bara återstod 5 minuter att spela.

I A-slutspelet möter ÖSK i morgon Elfsborg i en av åttondelsfinalerna. En motståndare som alla ÖSK-lag av någon anledning brukar ha mycket svårt mot.


F16.
Flicklaget lyckades lite bättre än de ett år äldre pojkarna. De spelade oavgjort i sin sista gruppspelsmatch mot FK Karlskrona. Att tjejerna inte vann den sista matchen gjorde inte så mycket. De tog i alla fall hand om gruppens förstaplats med den kanske något förmånligare slutspelslottning som förstaplaceringen ger.

De har i kväll dessutom hunnit med att vinna sin första A-slutspelsmatch. Isländska Fylkir besegrades i trettitvåondelsfinalen (eller vad det nu heter) med 2-1.

Matchfakta.
ÖSK – FK Karlskrona 2-2

17. 1-0 Tilde Brunke
26. 2-0 Christina Gabrielsson
39. 2-1
57. 2-2

ÖSK – Fylkir 2-1
07. 1-0 Erica Andersson
41. 2-0 Mathilda Olaisson
58. 2-1

I sextondelsfinalen i morgon förmiddag möter ÖSK Halvorstorps IS/Trollhättans FK kl. 09:00. Jag trodde inte att kombinationslag var tillåtna, men det är de tydligen – i alla fall i flickklasserna. Det här är väl ett lag som tjejerna bör ha en rätt bra chans mot.

Lagets hemsida: Seger mot Hovås Billdal (om tisdagsmatchen)


U15 – SEF Trophy.
Det yngre pojklaget fick förhoppningsvis en boost genom att vinna sin tredje gruppspelsmatch. Trelleborgs FF besegrades med 2-0. William Kuyumcu gjorde sitt tredje mål i turneringen, då han gav sitt lag ledningen redan i den fjärde minuten. Jesper Pettersson blev sedan den som fastställde slutresultatet i den 50:e minuten.

I B-slutspelet får ÖSK stå över sextondelen och möter i åttondelsfinalen segraren mellan IFK Norrköping och Västerås SK. Båda de lagen kom fyra (=sist) i sina respektive grupper och är kanske inte så bra som lag från dessa två föreningar brukar vara. En viss chans alltså för ÖSK att gå vidare i B-slutspelet.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.