Gothia Cup: Dag 2

Fortsatta framgångar för de två äldsta lagen medan 15-åringarna inte hade någon bra dag i Göteborg.

U17 – Gothia Trophy.
Efter att igår ha besegrat spanska Alaves var det idag svenskt motstånd för ÖSKs 17-åringar. Djurgården stod för motståndet och huvudstadslaget besegrades med 3-0. Ett bra resultat alla dagar i veckan.

Matchfakta (2*30).
18. 1-0 Nadir Ayeva
40. 2-0 Noel Milleskog
51. 3-0 Adam Bark.

FC Tokyo, det andra utländska laget i gruppen besegrade i sin match Alaves med 1-0. I morgon blir det således en ren gruppfinal mellan ÖSK och japanerna. Oberoende av resultatet i den matchen är båda lagen redan klara för A-slutspelet.

ÖSK: ÖSK U17 vidare till A-slutspel i Gothia Trophy

F16/02.
Även flickorna i klassen F16 tog sin andra raka seger och kvalificerade sig redan efter den andra omgången till A-slutspelet. Tjejerna som igår i en tajt match besegrade franska Amiens mötte idag svenskt motstånd i form av Hovås-Billdal. Precis som i den första matchen hade ÖSK en tvåmålsskytt, men det var en annan spelare den här gången. Cornelia Fernsten avgjorde matchen till ÖSKs fördel genom sina mål i 45:e och 47:e minuterna. Bra att det är många i laget som är målfarliga.

Eftersom Amiens och FK Karlskrona spelade oavgjort (och mållöst) är ÖSK redan klara för A-slutspelet. Men innan dess skall de möta och förhoppningsvis besegra FK Karlskrona. Säkert skönt att kunna ta sig an den matchen utan alltför stor resultatpress.

U15 – SEF Trophy.
Femtonåringarna hade en väldigt tung dag med en 7-0 förlsut mot IFK Göteborg. Redan i halvtid stod det 4-0 till Änglarna som sedan gjorde ytterligare 3. Sju insläppta mål på 60 minuter är inte bra nog. Fast vem veet. Kanske hade halva laget drabbats av magsjuka eller skoskav. För bättre än så skall laget definitivt vara.