Gothia Cup: Dag 1

ÖSK var nära en perfekt dag då Gothia Cup inleddes i dag. Tyvärr kroknade dock ÖSK U15 mot slutet av sin match mot IFK Stocksund och fick till slut se sig besegrade.

U17 – Gothia Trophy.
ÖSK U17 fick en perfekt start i inbjudningsturneringen Gothia Trophy med deltagande från 12 svenska elitlag och 12 inbjudna utländska lag. I dagens match mötte man spanska Deportivo Alaves, var representationslag återfinns i den högsta spanska ligan. Inte något som verkar ha skrämt de svartvita.

Adam Bark gav ÖSK ledningen i den sista minuten av första halvleken (speltiden är 2*30). En ledning som sedan Herman Ragnarsson kunde öka på till 2-0 i den 40:e matchminuten. Och därmed var slutresultatet fastställt.

I morgon möter ÖSK Djurgårdens IF. En match som Stockholmarna måste vinna för att de skall ha någon chans att gå till A-slutspel. De förlorade nämligen idag mot FC Tokyo med 2-0.

F16.
Även ÖSKs flicklag hade utländskt motstånd i sin första match. Motståndet var franskt i form av Amiens Metropole. I en tight match drog ÖSK det längsta strået efter att ha tagit ledningen tre gånger. De två första gångerna kom fransyskorna ikapp igen, men inte den tredje gången.

Matchfakta:
20. 0-1 Mathilda Olaisson
25. 1-1
31:28. 2-1 Mathilda Olaisson
31:30. 2-2
31:31. 2-3 Christina Gabrielsson.

Minst sagt tight i inledningen av den andra halvleken om tidsangivelserna är korrekta. Riktigt så nära var det nog inte, även om alla tre målen mycket väl kan ha kommit under samma minut.

Lagets hemsida: Första matchen = seger

I morgon möter laget Hovås-Billdal som besegrade FK Karlskrona i sin match. Det blir alltså lite av en tidig gruppfinal.

U15.
Det yngre U-laget som deltar i inbjudningsturneringen SEF Trophy såg ut att vara på väg mot en seger efter det att William Kuyumcu givit sitt lag en 2-0 ledning. Men IFK Stocksund ville annorlunda och kom både ikapp och tog ledningen och tre poäng i slutet av matchen.

Matchfakta:
13. 1-0 William Kuyumcu
28. 2-0 William Kuyumcu
40. 1-2
56. 2-2
58. 2-3 Tungt!

ÖSK Möter IFK Göteborg i morgon i en match de måste vinna för att ha en chans på A-slutspelet. Änglarna ann sin match idag mot Trelleborg med 2-0